خرق1404
روستایی آرام و دوست داشتنی در دل کوهستان
درباره وبلاگ


به خرق 1404خوش آمدید این سامانه برای کسانی است که زندگی در دل کوهستان را افتخار می دانند و تحت تاثیر زندگی شهری قرار نمی گیرند و به اصل خویش پایبندند. در این وبلاگ سعی خواهد شد آخرین اطلاعات بخش کشاورزی ارائه گردد پس شما هم با من همکاری کنید . با تشکر محمد علي بهمنی - پورباقر
آخرین مطالب
یک شنبه 21 مهر 1392برچسب:انگور خرق, :: 8:55 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
قوچان از شهرهای مرتفع شمال استان خراسان رضوی است که در ۱۴۸ کیلومتری شمال غرب مشهد قرار دارد. هم اکنون مهمترین صادرات قوچان کشمش، برگه زردآلو، شیره انگور می باشد که همه ساله در بسته‌های استاندارد شده به کشورهای خارجی صادر می‌گردد. در این منطقه به منظور حفاظت باغ‌ها از سرمای زمستان معمولاً تاک‌ها را در پایان پاییز به زیر خاک می‌خوابانند و در اوایل بهار به محض جوانه زدن از خاک خارج می‌کنند.یکی از روستاهای اطراف قوچان خرق است که در 60 کیلومتری فاروج قرار دارد  بیایید و از محصولات خوب ,بدون سم و ارگانیک و آب و هوایی صاف بر خوردار شیدو
















 

چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ب, :: 10:7 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

کشت بادام زمینی(Arachis Hypogaea)


خصوصیات گیاهی:

بادام زمینی با نام علمی Arachis Hypogaea گیاهی است از تیره نخود (leguminosae) ، کوتاه و یکساله که چنانچه ناحیه فاقد یخبندان باشد ظرفیت چند ساله شدن را دارد .

 



گلها کامل و خودگشن می باشد . دگرگشنی به فعالیت حشرات بستگی داشته و حداکثر به 2 درصد می رسد .

میوه بصورت نیامی ناشکوفا و تقریباً استوانه ای شکل رشد می کند .

دیوارة نیام بصورت مشبک است و در فاصله دانه ها فرو رفته می باشد .

سازگاری: بادام زمینی گیاهی اس گرما دوست که به هوای گرم و آفتاب فراوان و یک فصل رشد بدون یخبندان 200 روزه محتاج است .

بادام زمینی نیاز فراوان به آب دارد و بخصوص از هنگام گرده افشانی تا دو هفته قبل از رسیدگی به کمبود رطوبت خاک حساس می گردد .

بادام زمینی از نظر حاصلخیزی خاک بسیار کم توقع است و در خاکهای شنی فقیر با مادة آلی کم عملکردی کاملاً اقتصادی تولید می کند .

تناوب زراعی: در انتخاب تناوب زراعی بادام زمینی می بایستی به نکات زیر توجه داشت : 1) بادام زمینی ممکن است در خاکهای فقیری کاشته شود که برای سایر محصولات مناسب نباشد . 2) بادام زمینی مقدار زایدی از مواد غذایی خاک را می گیرد . زیرا بقایای گیاهی نیز از زمین خارج می گردد . بادام زمینی در بعضی از بیماریهای خاکزی مانند بوته میری باکتریایی با گیاهان تیرة گوجه فرنگی مشترک است .

مثالهایی از تناوب های بادام زمینی عبارتند از :‌

بادام زمینی ـ ذرت خوشه ای ـ پنبه ـ آیش

بادام زمینی ـ ( کود سبز ) ، پنبه ـ ذرت خوشه ای

کود شیمیایی: بطور کلی هر یک تن بادام زمینی ( نیام کامل ) با 5/1 تا 2 تن علوفه همراه آن حدود 60 تا 75 کیلوگرم ازت ، 10 تا 15 کیلوگرم اکسید فسفر ، 400 تا 50 کیلوگرم اکسید پتاسیم و 40 تا 50 کیلوگرم اکسید کلسیم از خاک خارج می کند . چنانچه کود شیمیایی زیادی برای محصول قبل مصرف شده باشد به اضافه کردن کود به زمین بادام زمینی نیازی نیست .

تاریخ کاشت: حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود 10درجة سانتی گراد است .

آبیاری: حساسیت به کم آبی و نیاز به آب در بادام زمینی از زمان تشکیل جوانه گلها تا نزدیک به دو هفته قبل از رسیدگی زیاد است .

کنترل علفهای هرز: میتوان از علف کشهایی مانند امولسیون 43 درصد آلاکلر(لاسو)به میزان 4تا5 لیتر یا امولسیون 48 درصد یفلورالین به میزان 1/2 تا 1/8 لیتر در هکتار بصورت قبل از کاشت استفاده بعمل آورد . این علف کشها محصول را 2تا 3 ماه بعد از مصرف در برابر اکثر علفهای هرز محافظت میکند.

آفات و امراض: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی نیز خسارت وارد می سازد .

بیماری لکه برگی بادام زمینی عامل بیماری قارچی است بنام Cercospora personata که روی بقایای گیاهی آلوده زمستان گذرانی نموده و اسپور آن توسط باد منتشر می گردد . پوسیدگی پایه تخمدان ، ریزش برگها و نیامها و یا کوچک ماندن نیامها از نتایج این بیماری می باشد . کنترل بیماری با استفاده از ارقام مقاوم ، تناوب حداقل سه ساله ، تقویت محصول و بالاخره استفاده از سموم قارچ کش مانند زینب و مانب امکان پذیر است .

برداشت: زمان برداشت با آثار زردی خفیف برگها و بررسی نیامها مشخص می شود .در برداشت مکانیزه ابتدا قسمتهای هوائی را با علف زن ( موور ) قطع کرده و سپس با دستگاهی مشابه دستگاه برداشت سیب زمینی و در صورت عدم دسترسی به این دستگاه با دستگاه معمولی برداشت سیب زمینی بادامها را خارج کرده و بصورت ردیفی روی زمین قرار می دهند .

موارد استفاده: دانه از نظر فسفر و ویتامینهای گروه B نیز غنی است . مقدار انرژی ، قابلیت هضم و کیفیت پروتئین دانه بسیار زیاد می باشد . یکی از مصارف مهم ارقام کم روغن بصورت آجیل است . کنجاله بادام زمینی را که 40 تا 50 درصد پروتئین پر کیفیت دارد بعنوان مکمل پروتئین در جیره دام بکار می برند . علوفه بادام زمینی حدود 7 درصد پروتئین دارد و برای تغذیه دام بسیار مطلوبست ولی کیفیت علوفه به روش خشک کردن و جمع آوری آن و بخصوص میزان برگ بستگی دارد .
چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ت, :: 10:6 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

کاشت و گیاه شناسی گیاه توت فرنگی

 

 
 
کاشت توت فرنگی


د‌ر قرن چهارد‌هم د‌ر فرانسه، توت فرنگی وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد‌ و از آن به بعد‌ بعنوان یک گیاه اهلی مورد‌ استفاد‌ه قرار گرفت. د‌ر جنگل‌های شمال ایران توت‌فرنگی وحشی فراوان یافت می‌شود‌. بنظر می‌رسد‌ که اولین رقم اصلاح شد‌ه توت فرنگی، د‌ر زمان صد‌ارت اتابک، از فرانسه به ایران آمد‌ و به نام اتابکی خواند‌ه شد‌.

مشخصات گیاه شناسی


عموما گیاهانی علفی باساقه‌های روند‌ه هستند‌. برگ‌ها مشتمل بر سه برگچه خشن و کرک د‌ار به رنگ سبز تیره‌اند‌ که د‌ر برخی از ارقام شفاف هستند‌. ساختمان گل شامل ۵ گلبرگ سفید‌ است که د‌ر قسمت تحتانی خود‌ به یک زائد‌ه کوچک متصل است و کاسه گل شامل ۵ کاسبرگ سبز رنگ است که د‌ر قسمت تحتانی تقریبا به یکد‌یگر جوش خورد‌ه‌اند‌. تعد‌اد‌ کاسبرگ‌ها د‌ر برخی از ارقام زراعتی ممکن است بیش از ۵ عد‌د‌ باشد‌. پرچم‌ها به تعد‌اد‌ ۲۰ عد‌د‌ یا کمی بیشتر یا کمتر است. ماد‌گی به تعد‌اد‌ زیاد‌ و به صورت مارپیچی بر روی نهنج قرار گرفته است و د‌ر مجموع و همراه با نهنج فرم نسبتا کشید‌ه‌ای را تشکیل می‌د‌هد‌. ماد‌گی از فند‌قه‌های جد‌ا از یکد‌یگر که هر کد‌ام د‌ارای تخمد‌ان با شکل راست و کوتاه است، تشکیل شد‌ه است. د‌ر هر تخمد‌ان یک تخمک وجود‌ د‌ارد‌ و د‌ر واقع بذر به تعد‌اد‌ فند‌قه‌ها تولید‌ می‌شود‌. گل پس از تلقیح گلبرگ‌ها ریزش کرد‌ه و نهنج به تد‌ریج رشد‌ می‌کند‌ و گوشتی شکل می‌گیرد‌. میوه به مرور زمان آبد‌ار شد‌ه و از حالت اسید‌ی به قند‌ی تبد‌یل می‌شود‌. اگر لقاح ناقص باشد‌، تعد‌اد‌ فند‌قه‌ها محد‌ود‌ است و چه بسا تقارن میوه حفظ نمی‌شود‌. ارقام توت فرنگی به گروه ارقام بهاره یعنی بوته‌هایی که د‌ر سال یکبار میوه می‌د‌هند‌ و ارقام چهار فصله که د‌ر سال بیش
از یکبار میوه می‌د‌هند‌، تقسیم می‌شوند‌.

مهم‌ترین ارقام بهاره عبارتند‌ از گورلا، آلیسو، تیوگو، رد‌ گانتلت، اسیتا، کاتس کیل، فرسنا

ارقام چهار فصله
این ارقام بسیار قوی و خزند‌ه بود‌ه و از اواخر ارد‌یبهشت تا اواخر تابستان و گاهی اوایل پاییز میوه می‌د‌هند‌. میوه‌ها ریز و به تعد‌اد‌ زیاد‌تری د‌ر هر بوته تولید‌ می‌شوند‌. ارقام چهار فصله، استرا، هومی جنتو هستند‌..
ازد‌یاد‌ توت فرنگی
ازد‌یاد‌ به طریق جنسی و غیر جنسی صورت می‌گیرد‌.
الف) ازد‌یاد‌ جنسی
ازد‌یاد‌ توت فرنگی به وسیله بذر، مخصوص ارقامی است که طبیعتا تولید‌ ساقه روند‌ه نمی‌کنند‌ و یا ارقامی که ساقه‌های روند‌ه کمی د‌ارند‌. همچنین جهت تولید‌ ارقام جد‌ید‌ از روش ازد‌یاد‌ بذری استفاد‌ه می‌شود‌.
ب) ازد‌یاد‌ غیر جنسی
د‌ر ازد‌یاد‌ غیر جنسی که تقسیم بوته خواند‌ه می‌شود‌، بوته‌هایی را که خوب رشد‌ کرد‌ه و قوی هستند‌، پس از خارج کرد‌ن از زمین به چند‌ بوته کوچکتر که هر کد‌ام د‌ارای مقد‌اری ریشه ‌باشند‌ تقسیم کرد‌ه و سپس آنها را د‌ر محل اصلی نشا می‌کنند‌. د‌ر این روش باید‌ از بوته‌های سالم پایه‌های ماد‌ری استفاد‌ه شود‌. روش ازد‌یاد‌ از طریق ساقه‌های روند‌ه بد‌ین صورت است که پس از ریشه‌د‌ار شد‌ن، ساقه‌های روند‌ه را د‌ر تابستان از بوته ماد‌ری جد‌ا و د‌ر محل سایه نشا می‌کنند‌ و سپس د‌ر فصل پاییز بوته‌های انتخابی را به زمین اصلی انتقال می‌د‌هند.‌
شرایط محیطی
توت فرنگی گیاهی است که د‌ر خاک‌های مختلف تقریبا سازگار است. با این وجود‌ خاک‌های عمیق نرم با بافت شنی رسی را ترجیح می‌د‌هد‌. بهترین PH مناسب برای توت فرنگی ۵/۵ تا ۵/۶ است. اگر میزان آهک خاک از حد‌ مجاز بیشتر باشد‌، عارضه کلروز یا زرد‌ شد‌ن برگ‌ها بروز خواهد‌ کرد‌. از لحاظ آب و هوا د‌ر شرایط مرطوب و شرایط نسبتا گرم محصول د‌هی مناسب خواهد‌ د‌اشت. د‌ر شرایط گرم و مرطوب باید‌ آب کافی د‌ر اختیار گیاه قرار گیرد‌ و همچنین ارقام مقاوم به گرما انتخاب شود‌. د‌ر ارتفاع ۴۰۰ تا ۸۰۰ متری از سطح د‌ریا می‌تواند‌ رشد‌ مناسبی د‌اشته باشد‌. نیمه مقاوم به سرما است و بد‌ون پوشش کاه و کلش می‌تواند‌ تا ۵ـ د‌رجه سانتی گراد‌ را تحمل کند‌ ولی با پوشش ویژه تا ۱۸ـ د‌رجه سانتی گراد‌ مقاوم است. سطحی بود‌ن ریشه‌ها که معمولا تا عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری خاک توزیع می‌شود‌، گیاه را حساس به کم آبی می‌کند‌. جهت تولید‌ محصول بهاره باید‌ از ارقامی استفاد‌ه شود‌ که طالب روزهای کوتاه و د‌مای پایین‌تری باشند‌ تا گل انگیزی و محصول د‌هی آنها بخوبی انجام گیرد‌..
د‌ر ارقام ۴ فصله، کوتاهی یا بلند‌ی روز و همچنین پایین و بالا بود‌ن د‌رجه حرارت زیاد‌ مطرح نیست و این گروه از توت فرنگی‌ها معمولا د‌ر شرایط مختلف به راحتی گل می‌د‌هند.‌
پیش رس کرد‌ن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوه‌های نوبرانه و از اولین میوه‌هایی است که د‌ر بهار به بازار عرضه می‌شود‌. د‌ر حالت معمولی و د‌ر مناطق معتد‌ل زمان برد‌اشت میوه د‌ر اواخر ارد‌یبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوری‌های خاصی می‌توان زمان رسید‌ن میوه را به جلو اند‌اخت. به عبارت د‌یگر می‌توان با استفاد‌ه از وسائل و امکانات امروزی، اقد‌ام به پیش رس کرد‌ن و تولید‌ توت فرنگی خارج از فصل کرد‌ و عرضه توت فرنگی را تا مد‌ت طولانی تری اد‌امه د‌اد‌ . البته هزینه‌های اضافی که برای پیش رس کرد‌ن ایجاد‌ می‌شود‌، به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه د‌ارد‌، جبران خواهد‌ شد‌.
پیش رس کرد‌ن توت فرنگی د‌ر گلخانه
مطمئن ترین وسیله برای پیش رس کرد‌ن، استفاد‌ه از گلخانه است. مشکل استفاد‌ه از گلخانه د‌ر د‌رجه اول هزینه سنگین احد‌اث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی د‌ر گلخانه است. برای این منظور می‌توان نشای توت فرنگی را ابتد‌ا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور د‌ر خزانه کشت کرد‌ و ۵تا۷ کیلوگرم د‌ر هر صد‌متر مربع از کود‌های کامل ازت ـ فسفر ـ پتاس به نسبت ۱۷ ـ ۱۲ ـ ۱۲ به عنوان کود‌ پایه به زمین خزانه د‌اد‌. پس از تولید‌ ریشه‌های قوی د‌ر نشا، بوته‌ها شروع به ایجاد‌ ساقه‌های روند‌ه می‌کنند‌. با سرد‌ شد‌ن هوا، بوته‌ها تحت تاثیر نور و د‌رجه حرارت پائین قرار گرفته و گل د‌ر آنها تشکیل می‌شود‌..
د‌ر آبان و آذر بوته‌ها را به گلخانه حمل کرد‌ه و د‌ر بستر کاشت به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر کشت می‌کنند‌..
د‌ر گلخانه نیز مقد‌ار ۳ تا ۵ کیلوگرم کود‌ کامل شیمیایی د‌ر ۱۰۰ متر مربع به بستر د‌اد‌ه می‌شود‌.
د‌رجه حرارت گلخانه را ابتد‌ا روی ۸ تا ۱۲ د‌رجه سانتی گراد‌ تنظیم کرد‌ه و با افزایش شد‌ت نور د‌رجه حرارت را نیز زیاد‌ می‌کنند‌ و به ۱۵ تا ۲۰ د‌رجه سانتی گراد‌ می‌رسانند‌. البته می‌توان د‌رجه حرارت را به ۸ د‌رجه سانتی گراد‌ کاهش د‌اد‌. بلافاصله پس از کاشت باید‌ به اند‌ازه کافی آبیاری کرد‌.

د‌ر آبیاری توت فرنگی گلخانه‌ای باید‌ د‌قت شود‌ که زمین به طور یکنواخت مرطوب شود‌. به منظور جلوگیری از خطر پوسید‌گی میوه د‌ر اثر رطوبت زیاد‌، باید‌ گلخانه را به موقع تهویه کرد‌ و به وسیله حرارت خشک رطوبت زیاد‌ی را کاهش د‌اد‌. برای انجام عمل گرد‌ه افشانی و تلقیح بهتر گل‌های توت‌فرنگی د‌ر گلخانه، می‌توان برای هر ۱۰۰۰ متر مربع سطح زیر کشت، یک کند‌وی زنبور عسل د‌ر گلخانه قرار د‌اد‌.

 

 
چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:ک, :: 10:4 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

تاریحچه،ترکیبات و خواستگاه درخت کیوی

 

 

 
تاریحچه،ترکیبات و خواستگاه درخت کیوی


نام علمی کیوی Actinidia deliciosa از خانوادهActinidiaceae می‌باشد. کیوی درختی است دو پایه دارای ریشه‌های نسبتاً ضخیم، گوشتی آبدار و سطحی (باید از شخم عمیق در اطراف تنه خودداری نمود)، برگها خزان کننده و قلبی شکل و متناوب، گلها اواخر بهار شکوفا می‌شوند. میوه از اوایل آبان ماه قابل برداشت است و وزن متوسط میوه در ایران70 گرم می‌باشد.


 

این میوه بومی چین جنوبی است ولی اصلاح آن در کشور نیوزیلند صورت گرفته و به سایر نقاط جهان گسترش یافته است. در ایران نیز با مشاهده وضعیت نامطلوب بخشی از باغات مرکبات در شمال کشور که در بعضی سالها در اثر سرمای زمستانه از بین می‌روند و دارای عملکرد پائینی هستند، اقدام به انجام مطالعاتی برای یافتن جایگزینی مناسب برای این باغات شد که درنهایت درخت کیوی فروت برای این منظور انتخاب گردید. این میوه نسبت به مرکبات مقاومت بیشتری به سرما داشته و عملکرد آن بالاتربوده و شرایط اکولوژیکی شمال کشور بسیار مناسب کشت این محصول است. با همکاری FAO درسال 1357 چهار رقم ماده به نام هایوارد، برونو، مانتی و آبوت و دو رقم نر به نام توموری و ماتوا از کشورهای فرانسه و ایتالیا وارد و بعد از انجام تحقیقات لازم در سال 1367 اقدام به تکثیر و توزیع بین باغداران گردید.



ورود و گسترش کشت این محصول و توجه بیش از حد باغداران برای تغییر کاربری اراضی جهت کشت آن وزارت کشاورزی وقت را به تامل واداشت، زیرا خطر تبدیل باغات مرکبات، شالیزارها و ... درشمال کشور به باغات کیوی فروت وجود داشت لذا وزارت کشاورزی از حمایت این محصول خودداری نموده و با توجه به هزینه بالای احداث یک هکتار باغ کیوی، توسعه کشت این محصول تا حدود زیادی محدود گردید بطوری که تنها باغداران متمول قادر به احداث باغ کیوی هستند.
در این باغات رقم هایواد بدلیل ویژگیهایی نظیر درشتی و یکنواختی میوه، بازار پسندی و خاصیت خوب انبارداری، نسبت به سایر ارقام مورد توجه بیشتری قرار گرفته و حدود 90% باغات را شامل می‌شود.

اکثر تولید کنندگان کیوی افرادی با سطح سواد و فرهنگ بالایی می‌باشند. لذا بتدریج اقدام به ایجاد چند تشکل با عضویت باغداران نموده‌اند. ایجاد این تشکلها تاثیر بسزایی در روند تولید و صادرات این محصول داشته بطوری که با ایجاد کلاسهای آموزشی و ترویجی اطلاعات باغداران در این زمینه افزایش یافته و درنتیجه عملیات احداث، داشت، برداشت و بازاررسانی این محصول با کیفیت بالایی بانجام می‌رسد. درحال حاضر میزان ضایعات این میوه که ناشی از آ‏فات و بیماریها، شرایط آب وهوایی، مدیریت نامناسب، ضعف سیستم حمل و نقل و سردخانه ها می‌باشـد، حدود 33-24 درصد است. حدود 90% از باغات از روش آبیاری تحت فشار( میکرو جت ) استفاده می‌کنند.

هرساله محصول تولیدی توسط شرکتهای تعاونی خریداری شده بعد از درجه‌بندی و بسته‌بندی به سردخانه منتقل می‌شود. بطور متوسط هرسال 10 هزار تن بطور رسمی و مقدار قابل توجهی نیز بطور غیر رسمی به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر می‌شود. مصرف سرانه این محصول در کشور 5/0 کیلوگرم می‌باشد.


 

ترکیبات مختلف در میوه کیوی( گرم در صد گرم)

آب

5/82

ویتامین C

300-98

پرتئین

2/1-11/0

ویتامینA

57/17-10

چربی

9/0-07/0

ویتامینE

15/0

خاکستر

74/0-45/0

ویتامین B کمپلکس

02/0-014/0

فیبر

3/3-1/1

ویتامین B2

05/0-01/0

کربوهیدراتها

5/17

نیاسین

5/0-0

مواد محلول

18-12

ویتامینB6

015/0

گلوکز

6-2

کلسیم

51-16

فروکتوز

8-5/1

منیزیم

32-10

ساکارز

2/0

نیتروژن

163-93

پکتین

18/0-17/0

فسفر

67-23

تانن

95/0-05/0

پتاسیم

576-85

اکتینیدین

2/0

آهن

2/1-2/0

انرژی

52/60 کالری

سدیم

7/4-8/2

کلر

65-39

منگنز

3/2-07/0

روی

83/0-08/0

مس

16/0-06/0

بر

2/0


 


 


گیاهشناسی کیوی:

نام علمی کیوی Actinidia deliciosa از خانوادهActinidiaceae می‌باشد. کیوی درختی است دو پایه دارای ریشه‌های نسبتاً ضخیم، گوشتی آبدار و سطحی (باید از شخم عمیق در اطراف تنه خودداری نمود)، برگها خزان کننده و قلبی شکل و متناوب، گلها اواخر بهار شکوفا می‌شوند. میوه از اوایل آبان ماه قابل برداشت است و وزن متوسط میوه در ایران70 گرم می‌باشد. این میوه حاوی انواع ویتامینهای A,B,C,E,PP و همچنین موادی مانند تانن، روی، فسفر، سدیم، پتاسیم و ترکیبات فیبری و ... می‌باش. هر 100 گرم آن 300 میلی‌گرم ویتامین C دارد که تقریباً 2 برابر میزان موجود در مرکبات است.

شرایط آب وهوایی:

کیوی از میوه‌های نیمه‌گرمسیری است که مقاومت آن به سرما بیش از مرکبات است و احتیاج به رطوبت و آب زیادی داشته و به دمای 10 درجه سانتی‌گراد زیر صفر مقاوم است. این درخت سالیانه 7000-5000 مترمکعب آب در هکتار نیاز دارد. رطوبت نسبی 75 % و 300 تا 400 ساعت دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد در فصل خواب جهت تولید میوه ضروری است. در مناطقی که دمای زمستان به کمتر از 12 درجه سانتیگراد زیر صفر برسد پرورش کیوی غیر ممکن است. رشد جوانه‌ها از 8 درجه سانتی‌گراد بالای صفر شروع شده و این درخت تا 40 درجه سانتی‌گراد را در تابستان تحمل می‌کند. کیوی در خاکهای کاملاً سبک با قابلیت نفوذپذیری مناسب بخوبی رشــد می‌کند و به خاکهای شنی هوموس‌دار نیاز دارد. اسیدیته مناسب آن 5/6 -5/5 است. این درخت جزء گیاهان حساس و پرتوقع به عناصر خاک است و تغذیه آن باید بخوبی صورت گیرد. برای احداث باغ باید به نسبت 1 به 9 از پایه های نر و ماده استفاده نمود تا گرده افشانی بنحو احسن انجام گیرد. تکثیر آن از طریق قلمه و فاصله درختان در شمال ایران 5×4 متر در روش صلیبی است و معمولاً‌500 درخت در هکتار کاشته می‌شود.

تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول کیوی

کیوی فروت بومی چین بوده و مرکز اصلی آن Actinidia درسلسله جبال جنوب غربی چین است. مناطق انتشار جغرافیائی گونه‌های آن ازسیبری تا جنوب شرقی آسیا و از چین تا ژاپن می‌باشد. در طول قرن اخیر میوه مذکور به ژاپن، روسیه، اروپا، آمریکا و نیوزیلند راه یافته است ولی کشت و کار تجارتی آن بعد ازسالهای1960 توسعه یافته و اینک در سطح وسیعی در نیوزیلند، ژاپن، چین، روسیه، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، آلمان، آفریقای‌جنوبی و استرالیا کشت می‌گردد. در ایران منطقه کشت کیوی منحصر به سواحل دریای‌خزر بوده و در سایر مناطق محدودیتهای اقلیمی و PH خاک تاکنون مانع از گسترش کشت آن شده است.

سابقه کشت کیوی در جهان

روبرت فورتون انگلیسی درسال 1847 در سفر مطالعاتی به کشور چین، کیوی فروت را به عنوان یک میوه خوراکی کشف کرد. در آغاز قرن بیستم(1906) مقداری بذر کیوی از چین به نیوزلند برده شده و توسط باغداری به نام آلکساندر آلیسون مورد کشت قرار گرفت. درختان کیوی حاصل از بذرهای مذکور درسال(1910) به بار نشستند و تمام ارقام کنونی کیوی در دنیا غیر از چین حاصل درختان مذکور است. باغداران نیوزیلندی پس از آنکه متوجه منافع اقتصادی آن شدند، اقدام به اصلاح روشهای باغداری و توسعه ارقام و کولیتواریهای آن شدند و درسال 1940 وقتی که تعداد زیادی از باغهای کیوی به محصول اقتصادی رسیدند، اهمیت کشت و کار آن بیشتر ظاهر گردید و از آن تاریخ تولید کیوی درنیوزلند بسرعت توسعه یافته است. دو نفراز کسانیکه در این زمینه بیش از همه کوشش کرده وبه موفقیتهای قابل توجهی دست یافتند به نامهای Hayward Wright, Bruno just می‌باشند که نسبت به پرورش و تکثیر دو واریته مهم کیوی که هم اکنون بیشترین سطح زیر کشت باغهای کیوی را تشکیل می‌دهند اقدام نمودند که با سم خود آنها هایوارد و برونو نامگذاری شده و شهرت جهانی یافتند. میوه کیوی حدودا‌ً‌ درسالهای 1847 به اروپا و سپس به آمریکا راه یافت که ابتدا جنبه زینتی داشته است.

منبع: پروژه

سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:ورمی , :: 8:51 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

Worm Farms


Can-o-Worms.jpgCompost worms are amongst our favourite backyard buddies, as they turn our household food scraps into 'black gold. Worm castings are phenomenal soil improvers. We spread worm castings over the veggies beds, and around our fruit trees from the base of the trunk to well past the drip line. They're much better than any other animal manure. And they have no smell, which keeps the neighbours on side!

You want ‘compost worms’ like tiger worms and Indian blues in your worm farm system - they're much better suited to worm farming than the worms in your garden. About 1,000 worms (250grams) is a good amount to start out with, but it depends on your set up.

A brilliant, practical book about starting out with worm farming is Jade Woodhouse’s ‘Worm Farming – Our Saviour For The Soil (www.simplynaturalorganic.com). There are a few local worm farmers in Wollongong, who sell worms and worm casting – we’ve found Max Norden from Wormifert (0414 733 823) really helpful.


Can of Worms
 

We found a great system to start out with is the 'can of worms.' This worm home is a system of trays, shown in the picture above. You feed your worms in the top tray, and harvest castings from the lower trays.


Bathtub System
Worm%20Farm%20Exterior.JPG
To get the worm castings really cranking, worm houses made from old bathtubs are the way to go. We set ours up on a frame for easy access.

To make sure our wormies don't go walkabout, or drown, we put a 5cm layer of gravel at the bottom of the tub. Over the top of the gravel, we put a weed matt and some washed river sand to make sure there is no mixing between the valuable worm castings and the gravel.

Ventilation and aeration is critical. Wormies need to be able to breathe easy! One way we increased air flow was by cutting 6 slits in the bottom of the tub. We also have gaps between the tub and the lid, to allow oxygen to pass across the top of the worm farm, but still keep out excess water during heavy rains. And we areate the worm bed whenever we feed the worms, or add water to the system, by lightly 'fluffing' the material in the bed with our hands or a trowel.

Worm%20Castings.jpg

 



0
Wormcity 100 / 125
wormcity wormery Value
Wormcity Value
wormcity wormery housing

wormcity wormery 50 در ونکور کانادا سایتی راه اندازی شده است بنام شهر کشاورز یا کشاورزی شهری و همه روزه اخرین اخبار را در خصوص کشاورزی و اثرات ورمی کمپوست و نقش آن در رشد کشاورزی ارائه می نماید .آنها علاوه بر اینکه آموزش تولید و نگهداری و استفاده بهینه از زباله را به مردم آموزش می دهند برای تدریس خصوصی در منزل هم اعلام آمادگی کرد ه اند.

در بعضی از شهر های استرالیا شهرداری به منازل سطل مخصوص تولید ورمی کمپوست را به همراه آموزش ارائه می دهد و ماهانه افرادی هستند که به منازل مراجعه کرده و مازاد ورمی کمپوست را برداشته و وزن می کنند و اگر وجهی تعلق بگیرد به صاحب خانه می دهند .

آیا این کارها بهتر است یا اینکه مثل شهردار تهران پشت بامها را باغچه سازی کنند . البته شاید آن هم لازم باشد ولی کود بدست آمده از ورمی کمپوست می تواند به رشد باغچه پشت بام کمک قابل ملاحظه ای بنماید .تصاویر بالا تعدادی از تولید ظروف مخصوص ورمی کمپوست است . با تشکر پورباقر

سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:ورمی , :: 8:51 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

استفاده از کرم خاکی در تغذیه آبزیان مختلف مانند ماهی و سخت پوستانی که رژیم گوشتخواری دارند ، می تواند مناسب باشد ، ترکیب پروتئینی و چربی ونیز ویتامین های بدن کرم خاکی عامل مهمی در انتخاب آن به عنوان غذا می باشد. در کنار این مطلب ، اندازه کرم خاکی نیز عامل بسیار مهمی می باشد که باعث استفاده مستقیم از کرم در تغذیه آبزیانی که دهان بزرگی دارند ( مانند ماهیان خاویاری ) می گردد . همچنین چون کرم تا مدتها در آب قدرت حرکت دارد ، می توان ازآن به صورت زنده در تغذیه آبزیانی که با تاخیر به سمت غذا می روند نیز استفاده نمود . ولی در مورد کرم سفید به علت کوچکی آن ، این عمل با مشکل مواجه می باشد . تولید کرم خاکی ساده بوده و تجهیزات بسیار کمی لازم دارد که تولید کرم خاکی با هزینه کم را امکان پذیر می سازد . ولی تولید سایر غذاهای زنده کرمی شکل مانند کرم سفید ، لارو کرم خونی و توبیفکس هزینه و امکانات بیشتری نیاز دارد. با مقایسه درصد پروتئین انواع غذاهای ذکر شده مشخص است که بعد از Tubifex ، کرم خاکی بیشترین میزان پروتئین و خاکستر و درصد متعادل چربی را دارد (جدول شماره 1) و مقایسه فاکتورهای تغذیه ای آن مانند پروتئین ، چربی ، خاکستر ، NFE ، انرژی و ... در مجموع ارزش تغذیه ای کرم خاکی را بارز می سازد. این امر حتی با مقایسه میزان اسیدهای آمینه و چرب ضروری (جدول شماره 2) مشخص می گردد .
استفاده از کرم خاکی با توجه به اندازه های متفاوت آن در دوره های مختلف زندگی ، معدود به سن خاصی از آبزی نبوده و با توجه به اهداف و امکانات کارگاه پرورش آبزی، از کرم بالغ ، جوان ، نوزاد و حتی کوکون (تخم ) کرم می توان استفاده نمود . ولی به طور مثال در مورد کرم سفید به علت کوچکی آن ، تنها در دوران لاروی و نوزادی آبزیان می توان از آن استفاده نمود و با رشد آبزی ، به علت اینکه موجود به دنبال غذاهای بزرگتر و متناسب با اندازه دهان خود می گردد استفاده از کرم سفید منطقی و کاربردی نمی باشد .
درصورت استفاده ازکرم خاکی به صورت خشک ، تهیه آن به صورت آرد ،بسیار ساده تر و به صرفه تر از تهیه آرد کرم سفید و یا آرد سایر کرمها می باشد. تهیه آرد کرم سفید ، با توجه به هزینه بالای تولید کرم و نیز کوچکی آن ، از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد (شکوریان ، 1372) . همچنین ضریب تبدیل غذایی کرم سفید 3 (آذری تاکامی ، 1378) و ضریب تبدیل غذایی کرم خاکی 2(صفر خانلو و همکاران 1383) میباشد. بدین معنی که تعداد بیشتری کرم سفید که گرانتر نیز تولید می شود ، برای رشد ابزیان پرورشی ، نیاز می باشد . از این رو استفاده از کرم خاکی در آبزی پروری می تواند در مقایسه با سایر غذاهای زنده ، مفیدتر ، انعطاف پذیرتر نسبت به پرورش و نیز ارزان تر

سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:سال نو , :: 7:56 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

عکس متحرک

 

 

http://www.mahtarin.com/weblog/images/spacernar.gif


اسفند هم روزهایش یکی یکی میگذرند.هر روز بیشتر وبیشتر بوی بهار

و رسیدن سال نو به مشام میرسد.وبه یادمان میاورد علاوه بر خانه تکانی

خانه ها-دلهایمان را هم تکانی بدهیم.

امیدوارم سال نو سالی سرشار از پیروزی-موفقیت-سلامتی-شادی

برای همه ی ایرانیان خصوصا خراسان شمالی ها و خصوصا خرقی ها   باشد.

 مدیر وبلاگ: محمد علی بهمنی

سه شنبه 15 اسفند 1391برچسب:عمر,زنده , قدر, :: 7:54 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

تا زنده ایم قدر هم را بدانیم

بی خبر از حال هم بودن چه سود؟ بر مزار مردگان خویش نالیدن چه سود

زنده را تا زنده است باید به فریادش رسید ورنه بر سنگ مزارش آب پاشیدن چه سود؟

گر نرفتی خانه اش تا زنده بود خانه صاحب عزا تا صبح خوابیدن چه سود

گر نپرسی حال من تا زنده ام بعد مرگم اشک و نالیدن چه سود ؟

سه شنبه 26 دی 1391برچسب:ه, :: 9:21 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

نرسیده به چهارراه مقدم
×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

 

موضوعات مرتبط:

هییت بامیها

سه شنبه 26 دی 1391برچسب:چ, :: 9:20 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
با خواص 7 دمنوش گیاهی آشنا شوید
یک قاشق چای‌خوری به‌لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.
با خواص 7 دمنوش گیاهی آشنا شوید

عصرایران-  دمنوش‌ها و جوشانده‌های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد.

در این مطلب با خواص و طرز تهیه چند دم‌کرده و جوشانده آشنا می‌شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده‌روی و مصرف پیاپی آن‌ها حتماً خودداری کنید.

دم‌کرده گل گاوزبان و سنبل‌الطیب

آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، از بین برنده سنگ کلیه، افزاینده ادرار، کاهنده فشارخون.

دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با یک قاشق سنبل‌الطیب در قوری چینی ریخته، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید، کمی نبات خرد شده اضافه کرده، بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد.

جوشانده به‌لیمو و زیرفون

تب‌بر، ضد میگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگی، رافع اسهال و تشنج، کاهنده فشارخون، خواب‌آور.

یک قاشق چای‌خوری به‌لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.

دم‌کرده زعفران

مفرح، نشاط‌آور، ادرارآور، افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی.

مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملاً زرد شود و دم بکشد، صبر کنید.

به یاد داشته باشید مصرف زیاد زعفران خطرناک است.

جوشانده بادرنجبویه

آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون‌ساز.

یک قاشق چای‌خوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی ریخته، هنگامی که آب جوش آمد، آن را روی بخار سماور گذاشته، دقایقی صبر کنید تا دم بکشد.

دم‌کرده زنجبیل

خون‌ساز، افزاینده فشار خون، ضد ضعف عصبی، مفید برای مفاصل، ضد سرفه و تهوع.

دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چای‌خوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا 15 دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می‌توانید مقداری عسل نیز به آن بیفزایید، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده، ضرر خواهد رساند.

جوشانده دارچین


تب‌بر سریع، مقوی سینه و حنجره، افزاینده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگی و بوی دهان.

دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید. پس از جوشاندن محتویات، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد. زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند.

دم‌کرده نعناع

افزاینده هورمون‌های زنانه، کاهنده هورمون‌های مردانه، ضد پرمویی، نشاط‌آور.

مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد. می‌توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد. زیاده‌روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.

سه شنبه 26 دی 1391برچسب:خواص, :: 9:19 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
عناب 18 نوع اسیدآمینه دارد
این میوه دارای کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. از ۲۳ نوع اسید آمینه، ۱۸ نوع آن در عناب موجود است.

عصرایران- این میوه حاوی niacin، riboflavin، thiamine و ۲ نوع ویتامین A است. میزان ویتامین C در عناب ۱۰۰ برابر بیشتر از سیب و ۲۰ برابر بیشتر از مرکبات است. 

این میوه دارای کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. از ۲۳ نوع اسید آمینه، ۱۸ نوع آن در عناب موجود است.

خواص این میوه عبارت است از:

۱ - ارتباط سلولی را بهبود می بخشد.

۲ - از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.

۳ - گلو درد را از بین می برد.

۴ - در هضم غذا موثر است.

۵ - به عملکرد کبد و طحال کمک می کند.

۶ - بدن را سم زدایی می کند.

۷ - به ذهن راحتی می بخشد.

۸ - ضعف و خستگی مفرط را برطرف می کند.

۹ - مصرف این میوه به بهبودی بیمار سرعت می بخشد.

۱۰ - انرژی زاست.

۱۱ - از عفونت های روده جلوگیری می کند.

۱۲ - به معده تسکین می بخشد.

۱۳ - اشتها را کاهش می دهد.

۱۴ - برای سلامت قلبی عروقی موثر است.

۱۵ - سوخت و ساز بدن را تقویت می کند.

۱۶ - انگل های موجود در روده را از بین می برد.

۱۷ - برای سلامت قلب، ریه و کلیه مفید است.

۱۸ - سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.

۱۹ - تاثیر پیری زودرس را کند می کند.

۲۰ - به کاهش وزن کمک می کند.

۲۱ - عناب برونشیت را تسکین می دهد.

۲۲ - جوش، کورک و زخم ها را درمان می کند.

۲۳ - تب را کاهش می دهد.

۲۴ - آلرژی را کاهش می دهد.

دو شنبه 4 دی 1391برچسب:گل, :: 8:21 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

دو شنبه 4 دی 1391برچسب:پیوند, :: 8:15 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

این ادوات عبارتند از : اره بزرگ و كوچك – داسك – قیچی باغبانی – چاقوی پیوند زنی – داس مخصوص جهت تهیه پایه در پیوند اسكنه – ریسمان و چسب پیوند می باشد.

طرزاستعمال چسب پیوند

هنگام استعمال چسب نكات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:

 

1- كلیه زخمهای درخت و محل پیوند را باید فوراً و بدون وقت پس از انجام عمل پیوند با چسب بپوشانند.

2- در مصرف چسب نباید صرفه جویی كرد یعنی با ید به مقدار زیاد آن را روی زخمهای درخت قرار داد.تا از نفوذ آب و هوا زیر پوست گیاه به حداكثر و به طور موثری جلوگیری به عمل آید.

3- در انتهای پیوندك اگر بریدگی وجود داشته باشد باید آن را نیز زیر چسب پیوند پوشانید.

4- در صورتی كه چسب گرم مورد استفاده قرار گیرد درجه حرارت آن باید به اندازه ای باشد كه انگشتان بتوانند تحمل آنرا بنمایند زیرا در غیر اینصورت گرمای زیاد چسب باعث سوختن پوست و كشته شدن سلولهای زنده طبقه مولد و بطور كلی تمام سلولهای نبات كه با چسب تماس دارند می گردد.

دو شنبه 4 دی 1391برچسب:, :: 8:14 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
انواع قلمه زنی گیاهان وعوامل موثر بر ریشه زایی قلمه ها

  • قدرت ریشه‌زایی قلمه‌های تهیه شده از نهال صغیر به مراتب بیشتر از قلمه‌های تهیه شده از نهال بالغ است.
  •  


قلمه زنی روشی است برای

تکثیر گیاهان که بر حسب نوع گیاه و استعداد ریشه‌زایی می‌تواند ساده باشد و یا برعکس نتیجه گیری از آن و یا ریشه‌دار کردن قلمه‌ها جز در شرایط استثنایی مثلا استفاده از برخی هورمونها مقدور نخواهد بود. بطور کلی استعداد ریشه‌زایی از گونه‌ای به گونه دیگر فرق می‌کند. عوامل موثر در قلمه زنی بستگی به زمان برداشت قلمه ، سن گیاه ، شرایط محیطی ، رعابت نکات بهداشتی و … دارد.

 

 



روشهای مختلف قلمه زنی

قلمه‌ها بر حسب مورد می‌تواند به صورتهای خشبی (چوبی) ، نیمه خشبی و علفی (سبز) ، قلمه برگ ، قلمه ریشه تهیه شوند:

قلمه علفی

  • وجود جوانه سالم و دور بودن جوانه از محل ریشه‌زایی اثر مساعدی در ریشه زایی دارد.


ادامه مطلب ...
دو شنبه 4 دی 1391برچسب:شرایط بذر, :: 7:51 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
شرایط انتخاب بذر گیاهان مناطق خشک :
جوانه زدن با حداقل رطوبت که صفتی اشت که خاص دیمکاری است و در کشت آبی صفتی به حساب نمی آید. سرعت جوانه زنی و پنجه زنی بالا که برای هر دو مهم است ولی برای دیم مهمتر است.
قو ه نامیه که بالا باشد مثل کشت آبی خلوص بذر و یا پاکی بذر .
خلوص یعنی یک رقم باشد از نظر ژنتیکی و پاکی بذر یعنی کاه و کلش و علف هرز نداشته باشد.

جوانه زدن با حداقل رطوبت که صفتی اشت که خاص دیمکاری است و در کشت آبی صفتی به حساب نمی آید. سرعت جوانه زنی و پنجه زنی بالا که برای هر دو مهم است ولی برای دیم مهمتر است.

مقاومت به سرما که برای هردو کشت مهم است. بلندی طول کولئوپتیل که فقط خاص دیم است و برای شرایط آبی صفتی نیست و هرچقدر طول بلند باشد بهتر است. سرعت بالا در تولید ساقه که برای هردو مناسب است ولی برای دیم مهمتر است.

زودرسی و یک زمانی در رسیدگی که برای دیم مناسب است. پابلند بودن که فقط خاص دیم است و در شرایط آبی ارقام پاکوتاه کشت می شود.

کمی تعداد گل که برای دیم مناسب است و تحقیقات نشان دادند که گل و اجزاء آن در مصرف آب سهم بسیار بالایی دارند بطوری که اگر تعداد گل افزایش یابد ضمن اینکه مقداری رطوبت هدر می رود در نهایت بخشی از گلها در اثر کمی رطوبت عقیم شده و از بین می روند.

مقاومت به آفات و امراض و خشکی که برای هردو شرایط مناسب است. بیشترین رشد در اوائل سال که برای شرایط دیم مناسب است و بالا بودن عملکرد که برای هردو مناسب است.

ریشک دار بودن که فقط خاص
دیم است که تعرق در آن کم است چون هم روزنه کمی دارد و هم پوشیده از سیلیس است و سهم بالایی در پر شدن دانه دارد ، کلروفیل در واحد سطح زیاد دارد.

 

دو شنبه 4 دی 1398برچسب:ت,ف,د,م, :: 7:44 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

تدریس خصوصی فیزیک و ریاضی

دبیرستان و  دانشگاه

توسط مدرس دانشگاه با بیش از 15 سال سابقه تدریس

تلفن 09151172668

محمد علی بهمنی

فقط در مشهد

سه شنبه 14 آذر 1391برچسب:دلدلر نیامد, :: 7:58 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

 

یا امام زمان گل امان دی...

ای قلــم ســوزلــرینده اثـر یــوخ،  آشنـــادن منــه بیــر خبــر یـوخ

گلــدي بو جمعــه ده گشــدي الله، فاطمـــه يوسفينـن خبـر يـوخ

يـانـدي پـروانه لـر شمـع سـونـدي، آيريليقدان اورک گـانه دونـدي

شـأنيده روتبه ده بـي بدل سن،هر گوزلدن آقا سن گوزلسن

کيـم ديير آيريليق درده سالمـاز؟ عاشقين صبريني الدن آلمـاز؟!

اي گـوزيـم يوللارا بـاخ داريـخما، گون هميشه بولوط آتدا گالـماز

غونچه گوللـر نه اندازه سولسون قلب لر گويمه قانيله دولسون

گلدي بو جمعده گلمدون سن،کيم ساير جمعه ی ديگر اولسون

بو جهاندا هره بير پيشه ده دي

                    هره بير فکريده انديشه ده دي

                                  آقا! گوزوميز مرقد شـش گوشه ده دي

گويمـا بـو قلـب لـر داغلي گــالا، کربــلا يـوللارينـي باغلي گالا

اي صفـايي هلـه دوز فراقـه، يول سـالاغ بيــزده بيـرده عـراقه

قلبيلر غصـه دن داغلي گالدي، يا امام زمان گل امان دی

کربلا يوللاري باغــلي گالدي

                        کربلا يوللاري باغــلي گالدي

                                           کربلا يوللاري باغــلي گالدي...

 

 

 

دلتنگی ها...

بنگر به چرخ زمان که کمر شکن است

منگر به مد لباس که آخر کفن است

هنوز روی خاکیم و کسی یادمان نمی کند

وای به حال روزی که خاکمان کنند

 

 

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:زیتون, :: 12:38 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

روغن زیتون
روغن زیتون که همه جا به حافظ سلامتی معروف است، پرفروشترین روغن در آمریکا و سایر نقاط جهان شناخته شده است.

آنچه باعث محبوبیت این روغن شده است،
طعم و بوی خاص و ترکیبات مفید آن برای سلامتی می باشد.


فواید:
حاوی میزان زیادی روغن غیراشباع مونو می باشد.
حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که باعث کاهش کلسترول و خطرا ابتلا به سرطان می شود.
حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.
دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن های دیگر بیشتر است و حتی می توان آن را فریز کرد.
گرچه فواید روغن زیتون بسیار بیشتر از مضرات آن است، اما این محصول هم ضررهایی دارد.


مضرات:
با گرم شدن، کمی از طعم و بوی این روغن از دست می رود.
گرم شدن در دمای بالا می تواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن شود، که باعث ایجاد بیماری های قلبی در مصرف کنندگان شود.
طریقه ی استفاده از این روغن: گرچه می توان از این روغن برای آشپزی استفاده کرد، اما اگر به صورت نپخته استفاده شود،

سالم تر است مثلاً با سالاد یا در سُس های مختلف.اگر می خواهیم از این روغن برای غذا پختن استفاده کنیم، بهتر است از

حرارت کم تا متوسط استفاده کنیم.
غذاهای مناسب برای این روغن: روغن زیتون طعم و بویی قوی دارد که باعث میشود بتوانیم آن را در سُس های مختلف

چه گرم و چه سرد ترکیب کنیم. همچنین
هنگام استفاده آن در غذا پختن، می تواند طعم خوبی کنار غذاهای مدیترانه ای (مثل غذاهای ایتالیایی و یونانی) باشد.


 

 

روغن هسته انگور
روغن هسته انگور چنان كه از نامش بر مي‌آيد از روغني‌است كه از هستهٔ انگور به دست مي‌آيد. اين روغن فاقد سديم و كلسترول بوده و ميزان اسيدهاي چرب غير اشباع آن تا ۹۰ درصد مي‌رسد. خاصيت آنتي اكسيداني عصاره انگور ۵۰ برابر بيشتر از ويتامين E و ۲۰ برابر بيشتر از ويتامين C است .

خواص درماني و پزشكي
اسيد لينولنيك براي توليد هورمون هايي مثل پروستاگلاندين ضروري و در پيشگيري از لخته شدن خون در رگها و تورم شريان ها موثر است.
روغن هسته انگور به طور طبيعي فاقد كلسترول است به همين دليل اين روغن با پايين آوردن مصرف چربي اشباع شده خطر بيماريهاي قلبي و ديگر مشكلات گردش خون را كاهش مي‌دهد.
استفاده از روغن هسته انگور چه به عنوان چاشني و چه در پخت و پز روش قابل توجهي براي كاهش چربي هاي اشباع شده در برنامه‌هاي غذايي است.
اين روغن در حالي كه خاصيت ازدياد ميزان كلسترول مفيد يا اچ دي ال را دارد ميزان كلسترول مضر يا ال دي ال و تري گليسيريد (نمك هاي آلي حاصل از تركيب گليسيرين و اسيدهاي چرب ) را كاهش مي‌دهد.
خصوصيات روغن هسته انگور سبب مي‌شود تا به ميزان زيادي از عوارض قلبي و بخصوص از تصلب شرايين پيش گيري شود.
روغن هسته انگور به سبب خاصيت نرم كنندگي و نيز تطابق با لوسيون ها و كرمهاي آرايشي به مقدار زيادي در توليد لوازم آرايش كاربرد دارد.

 


 

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:زیتون , :: 12:32 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

زیتون

چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391

| طبقه بندی:

گیاهان دارویی

، 


 

زیتون(نام علمی: Olea europaea) 



زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیكه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد .
چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یكدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند .
خواص داروئی:
زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشك است و روغن زیتون گرم و خشك است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشك می باشد .
1)دم كرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس كمی قند بآن اضافه كرده و بمقدر یك فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم كرده را قطع كنید و سپس ادامه دهید .
2)روغن زیتون نرم كننده و صفرا بر است .
3)روغن
زیتون دفع كننده سنگ كیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف كرد .
4)روغن زیتون كرم كش است .
5)روغن زیتون برای رفع سرفه های خشك مفید است .
6)برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، آفتاب زدگی ،روغن زیتون را به موضع بمالید تا سوزش و دردتسکین یابد.
7)بدن بچه هایی را كه مبتلا به نرمی استخوان و كم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد
8)برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .
9)برای برطرف كردن خراش و ترك پوست ، درمان شوره سر و ریزش مو،وجلوگیری از سفیدی موگلیسیرین و روغن زیتون را بمقدار مساوی با هم مخلوط كرده و روی پوست بمالید .
10)دم كرده برگ درخت زیتون تب بر است .
11)جوشانده برگ درخت زیتون برطرف كننده نقرس و روماتیسم است .
12)برای سرباز كردن جوشها و كورك ها 
زیتون را له كرده و روی جوش یا كورك بمالید .
13)دم كرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان كننده مالاریا است .
14)پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است وروغن زیتون، سوزش و درد ناشی ازسوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری می‌کند.
15)جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است
16)برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخورید
17)مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان (بخصوص سرطان سینه)جلوگیری می کند.
18) روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.
19) از روغن زیتون برای درمان تبخال استفاده می شود.
20) ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، 
مژه و ابرو را تقویت می‌کند.
21) چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک راتسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.
22)ترکیبات موجود در زیتون اثر آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارندومصرف روزانه دو قاشق غذا خوری (۲۳ گرم) روغن زیتون، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد.
23) عصاره زیتون برای چین و چروک پوست بسیار مفیداست و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می‌شود
سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:روغن, :: 12:16 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

آفتابگردان

بادام زمینی

زیتون

هسته پالم

کنجد

گردو

سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:قارچ, :: 12:10 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

پرورش قارچ

مقدمه

از نظر تاریخچه،پرورش قارچ در هاله ای از ابهام به سر برده.قبلاً از قارچ ها به عنوان مواد توهم زا درفالگیری استفاده میکردندوقارچ راگوشت خدا می نامیدند،ولی بدون شک معلوم شده است که قارچ برنج که درچین تقریباًاز2000سال قبل با ساده ترین روش والهام از طبیعت برروی چوب درختان کشت می شده است وتکنولوژی روش کاشت این قارچ ها جزءهنرهای خیلی قدیمی و محرمانه ی این سرزمین ها بوده است،فقط تاریخ مشخص درپرورش قارچ دکمه ای بدست آمده است که طبق آن کاشت این قارچ درحدود 700سال قبل ازمیلاد درحومه ی پاریس بوسیله ی یک باغبان ناشناس فرانسوی صورت گرفت.کشت قارچ درگلخانه ها برای اولین بار درحدود سال 1754درسوئد ابداع شد وسپس به انگلستان وسایرنقاط اروپا گسترش یافت. درسال 1901 درایالات متحده ی آمریکا،سالنهای استاندارد پرورش قارچ ساخته شد.توسعه تجربه ی  تکنولوژی، ازیک سو ویاری جستن از دانشمندان ازسوی دیگرزمینه ی بوجود آمدن ایزوله های خالص-درنهایت تهیه ی بذر خالص-امکان تولید صنعتی قارچ را درسطح وسیع فراهم آورد ودرانستیتو پاستورفرانسه،روش های علمی کشت وجوانه زدن اسپور وتولید آسان درشرایط تبدیل ابداع نمودند وتا سال 1905به صورت یک راز دراختیار انستیتوپاستور باقی ماند.

تهیه ی بذر قارچ

سیندن:درسال1932تهیه ی بذرقارچ روی غلاّت را ابداع کرد وسبب تحویل انقلاب صنعتی در تهیه ی کمپوست مصنوعی برای صنعت پرورش قارچ های خوراکی را بوجود آورد. درطی 20 سال گذشته به دلیل ماشینی شدن تکنولوژی پرورش قارچ وانجام تحقیقات بنیادی بسیاری از مسائل ومشکلات صنعتی حل شد ومسائل علمی مختلف مورد بررسی وتجزیه تحلیل قرار گرفته است تا حاکثر تولید محصول در واحد سطح به دست آید.

نکته ی جالب: پرورش قارچ تروفل  بر روی نهال های جوان درخت بلوط صورت می گیرد،که این بستر کاشت درخت بلوط را قبل ازکاشت با قارچ تروفل آلوده کرده و سپس به مدّت 2 تا 3 سال در گلخانه به طورموقت کشت می شوند.

پروتئین

میزان پروتئین قارچ های خوراکی ازحداقل 1.8تا 5.9 درصد  وزن قارچ گزارش شده است. بهترین عوامل مؤثر در میزان پروتئین قارچ عبارتند از:

گونه خوارقارچ،شرایط زراعی اندام مورد آزمایش،مرحله ی رشدی قارچ، میزان آب موجود،دریافت چرخه ی باردهی وفاصله ی زمانی بین زمان برداشت و زمان اندازه گیری پروتئین.

درمقایسه با سایرغذاها پروتئین قارچ تازه درحدود دوبرابرپروتئین اغلب سبزیجات (به استثناء نخود سبزوکلم)وحبوبات(نخود،لوبیا،عدس)است.امّا قارچ خوراکی ازلحاظ پروتئین نسبت به منابع پروتئینی استاندارد مانندگوشت(20-14درصد)، ماهی(20-15درصد)، تخم مرغ(13 درصد)، پنیر(25درصد) در درجه ی دوم اهمیت قرار دارند.قابلیت هضم پروتئین قارچ خوراکی،عامل بسیارمهم درتعیین ارزش غذایی آن میباشد.درحدود  %71 تا  %90 پروتئین قارچ قابل هضم است که این مقدار تا حدودی کمتراز میزان هضم پروتئین گوشت(%99)است.

اهمیت قارچ در رژیم غذایی

پس ازجنگ جهانی دوم میزان کل تولید قارچ خوراکی در جهان افزایش یافته است.

درسال 1986میزان کل تولید جهانی 2182000 تن گزارش شده است. کشورهای اصلی تولید کننده درجهان عبارتند از:

چین، فرانسه، هلند، ایتالیا، ژاپن،انگلستان، آمریکا.

کشورآلمان بالاترین  مصرف سالانه ی جهان را دارا می باشد.

قارچ های خوراکی مصرفی

کشت و پرورش قارچ های خوراکی صدفی بسیار ارزان وکم هزینه است،انتخاب وپرورش این قارچ درصنایع تولید غذایی برای کشاورزان، با درآمد های محدود می توانند منبع درآمد مناسبی باشد.

گونه های پلور وتوس ازجمله قارچ های خوراکی می باشند که درمناطق گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند و دارای قدرت تولید  بالا و کیفیت مناسب در شرایط حرارتی بالا می باشند.بسیاری از گونه های پلور وتوس بر روی چوب های پوسیده یا درحال پوسیدن و نیزدرسطح تمام چوب های سخت وبقایای چوبی از خاک ارّه وضایعات کاغذ،ساقه های سبز موز، برگ نخل وبسیاری از مواد سلولزی دیگررشد می کنند.کشت بلور و توس در کشورهای جنوب شرق آسیا، اروپا وآمریکا بسیاررایج است ودرطول فصول رشد می توان ازآنها برداشت کرد.ازنظرتغذیه ورفع گرسنگی ونیز احیای اقتصاد کشاورزی درکشورهای درحال توسعه،پرورش گونه های پلور وتوس نسبت به سایرقارچ های خوراکی ازاهمّیّت وامتیازبالایی برخوردار است.

قارچهای صدفی حاوی پروتئین های اصلی وضروری بوده که براساس وزن خشک قارچ  مقدارآن برابر 15تا 35 درصد ازمنابع علمی گزارش شده است. این قارچ ها دارای اسید آمینه ی آزاد می باشند وسرشارازویتامین های مفید ازجمله ویتامین های B و وفیاسین می باشند.

تفاوت های موجود درگونه های قارچ صدفی ازنظر میزان مواد غذایی به چند عامل بستگی دارد:

مقدارپروتئین قارچ،تحت تأثیرنوعی مادّه مصرفی دربستر،تفاوت میزان ترکیب مواد غذایی وعملکرد قارچ های گونه ی پلور وتوس بسیار محرز است.

قارچهای صدفی،به رنگهای سفیدآب،خاکستری قهوه ای،رنگارنگ،طلایی وصورتی دیده می  شود.ازنظرتولید محصول،قارچ های صدفی،محصولات باارزشی می باشند که به دنبال تکا مل حوضه  قارچ ازکمپوست مصرف شده ی آن به عنوان غذا برای نشخوار کنندگان، پرورش حلپوراستفاده می شود. توده ی کاه که به عنوان یک منبع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفاده می شود،بعد ازبرداشت محصول کمپوست مصرف شده ی آن ترکیب مناسبی برای تهیه ی کود برگ، کوابیلوژن و فاتهای جدید می باشند.قارچهای صدفی با تولید مواد ضد نماتد به سالم سازی محیط کمک می کنند.

پرورش قارچ صدفی را می توان ازفضای سربسته کشت داد.این فضا می تواند یک اتاق، گاراژ ویا حتّی آلونک ساده ای باشد که کاربرد زیادی برای سایرامورندارد.وجود قفسه هایی دراتاق جهت آویزان نمودن یا قرار دادن توده های کشت بر روی  آن. لازم است که توده ها با کف اتاق تماس پیدا نکنند.

سالن کشت وپرورش

گونه های پلور وتوس را اغلب در محیط های سرپوشیده پرورش می دهند،اتاق هایی برای این کار مناسبند که:

1- ازامکان هوادهی خوبی برخوردارباشند.درنواحی مرطوب،اتاق های قدیمی مناطق  روستایی که با چوب یا خشت مناسب ساخته شده و روی بدنه، سقف ، پشت بام آن ها  با کاه گل اندود داده شده بسیارمناسب است.کف چنین اتاق هایی باید از سیمان باشد ولوله های لازم برای هوادهی درسقف یا دیوارآنها نصب شود،بهتراست اتاق ها دارای ابعاد 3.5 * 3 * 3متر،وبا دو دریچه ی کوچک ازعقب ویک در ورودی درجلو باشد.

2-بسترقارچ،بیشتر بقایای گیاهی سلولزدارد،ازقبیل کاه وکلش غلات،ساقه های ذرت،نیشکر،تفاله ی نیشکر، برگ های موز، شاخه های کاذب و بقایای برگ سایرگیاهان، کاغذهای زاید، مواد پنبه و... می توانند برای تهیه ی قارچ مورد استفاده قرارگیرند.برگ و ساقه ی برنج وگندم،بهترین مواد برای تهیه ی بسترقارچ می باشند.برای این منظور،ساقه های برنج را به اندازه هایی حدود 3 تا 6 سانتی متر خرد می کنند تا مواد  سلولزی آن توسط آنزیم های قارچ ، راحت تر شکسته شوند  وکاه حاصل رایک شب در آب می خوابانند، سپس ازآب خارج کرده و مورد استفاده قرار می دهند.

برای استفاده از کاه گندم آنها را به اندازه های حدود 5 تا 6 سانتیمتر خرد می کنند ،شستشو می دهند تا زردی و ناخالصی آن برطرف شود،سپس به منظور ضد عفونی کردن وافزایش رطوبت کاه آن را به مدت  25 دقیقه درداخل قابلمه یا بشکه ریخته و می جوشانند به طوری که وزن کاه مذبور 4 برابر وزن کاه خشک شود.محتوای بشکه  را بر روی صافی می ریزند تا آب آن خارج وخشک گردد.

روش تهیه ی بذر قارچ

برای تهیه ی بذر قارچ ابتدا دانه های گندم مرغوب را شسته ویک شب آن را خیس می کنند ، سپس آب آن را عوض کرده ودانه های خیس خورده را به خوبی در آب می جوشانند تا کاملاً نرم شود، آب اضافی را تخلیه وگندم ها را روی سطح  صاف پارچه ای یا توری پهن می کنند تا آب موجود در سطح آن ها کاملاً تبخیر شود.

به منظورجلوگیری ازلیزشدن وبه هم چسبیدن دانه ها به میزان % 2پودرکربنات کلسیم به آنها افزوده وبه خوبی مخلوط می کنند وآنها را تا 4.3 حجم درشیشه  1.5 لیتری یا 0.5 لیتری تمیزمی ریزند، شیشه ها را با درپوشهای پنبه ای محکم پوشانده و پس ازقراردادن یک لایه ورق آلومینیوم روی آن،به مدت 1ساعت درحرارت 121درجه سانتیگراد وفشار15پونه استریل می کنند.کیسه های پلاستیکی را تا نصف ازگندم های آماده شده پرمی کنند،یک حلقه ی آلومینیوم را به قطروارتفاع 5 تا 4 سانتیمترتهیه کرده ودهانه ی کیسه را ازداخل آن عبورمی دهند سپس لبه های آن را روی حلقه برگردانده و به کمک  نخ روی حلقه محکم بسته می شود.پس از استریل کیسه ها،با شیشه ی حاوی دانه ی گندم عمل تلقیح را با دقت کامل ودرشرایط استریل انجام می شود. برای تلقیح شیشه ها یا کیسه ها را در محل مناسب با حرارت 25 درجه ی سانتیگراد نگهداری می کنند.

در این شرایط پس از 10 تا 20 روز میسیلم در تمامی توده  ی بذر نفوذ کرده وبذر برای استفاده بر روی بسته آماده است. مصرف سریع آن پس از آماده شدن بهتر است زیرا توده های میسیلم قارچ با گذشت زمان و درموقع استفاده ،سبب یکنواختی درسطح بسته خواهد شد.



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:آبغوره, :: 12:6 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
آبغوره شما را لاغر نمي‌كند
جام جم آنلاين: اين روزها بيشتر غوره‌ها آبدار شده‌ و آماده آبگيري‌ است. غوره ميوه نارس انگور است و علاوه بر آبگيري، گرد، رب و ترشي آن را نيز تهيه مي‌كنند.

غوره به دليل اسيدهاي فراوان، طعم ترش و طبع سردي دارد و استفاده از آن در سالاد و برخي غذاها از حرارت درون مي‌كاهد و عطش را رفع مي‌كند.

برخي با اين تصور كه آبغوره كاهنده چربي خون است، آن را جايگزين داروهاي كاهش‌دهنده چربي مي‌كنند و بعضي ديگر به گمان آن كه با خوردن آبغوره لاغر مي‌شوند و از چربي دور شكم‌شان كاسته مي‌شود، آن را ناشتا مي‌نوشند. اما آيا اين تصورات واقعيت دارد؟

آبغوره با افزايش ترشحات معده، اشتها را تحريك مي‌كند و در هضم غذاهاي چرب و سنگين مفيد است. به دليل اين كه ويتامين C فراوان دارد التهابات مخاط دهان را نيز كاهش مي‌دهد و از خونريزي لثه‌ها پيشگيري مي‌كند و به دليل تركيبات ضدعفوني كننده، پاك‌كننده معده و روده است.

چنانچه سالادتان را با آبغوره طعم‌دار كنيد به جذب مواد مغذي مخلفات سالاد كمك مي‌كند. آبغوره به جهت اسيدهاي آلي پتاسيم‌دار براي درمان سياتيك و روماتيسم نافع است و از طريق كليه‌ها سموم بدن را دفع مي‌كند. دوست مهربان كبد است و تا حدود زيادي صفرابر است.

آبغوره را جايگزين دارو نكنيد

بنا به گفته متخصصان داخلي، تاكنون هيچ كشف يا فرضيه اثبات‌شده‌اي مبني بر كاهش چربي خون با استفاده از آبغوره به دست نيامده است. متاسفانه در بسياري از موارد افراد آبغوره را جايگزين داروهاي كاهش‌دهنده چربي خون كرده و مصرف دارو را به كل قطع مي‌كنند، اما بايد بدانيد آبغوره تنها مي‌تواند تا حدودي از افزايش چربي خون طبيعي جلوگيري كند. در مواردي كه فشار و چربي خون بالا باشد و بنا به تجويز پزشك نياز به دارو مبرم شود آبغوره كارساز نخواهد بود.

آبغوره، وزنتان را كم نمي‌كند

آبغوره نه‌تنها لاغر نمي‌كند، بلكه مصرف ناشتا و مستمر آن مخاط دستگاه گوارش را تخريب كرده و مستعد ايجاد زخم مي‌كند.

متخصصان عقيده دارند چاقي و به تبع آن افزايش چربي‌هاي دور شكم به دليل عدم فعاليت فيزيكي و افراط در مصرف غذاهاي پرچرب است و هيچ راهي جز بالا بردن فعاليت‌هاي بدني و پيروي از يك رژيم غذايي كاهش‌دهنده وزن، آن هم زير نظر متخصصان مربوط ندارد.

زياد آبغوره نخوريد

آبغوره براي افراد سردمزاج و كساني كه دچار ضعف اعصاب هستند توصيه نمي‌شود و به دليل ترشي زياد مقداري از املاح بدن را حل كرده و براي افراد بيمار و سالمند محدوديت مصرف دارد. نظر به اين كه براي طعم‌دار كردن و جلوگيري از رشد كپك به آبغوره نمك مي‌زنند، مصرف آن براي افراد با فشار خون بالا مناسب نيست.

نكته قابل توجه آن كه هنگام تهيه آبغوره خانگي، پس از اين كه آن را داخل شيشه ريختيد، شيشه را داخل آب‌جوش قرار دهيد.

با اين كار از رشد باكتري‌ها و كپك‌ها در طول مدت نگهداري جلوگيري مي‌شود. براي خروج هوا نيز تا حد امكان شيشه را با آبغوره پر كنيد و در آن را محكم ببنديد.

براي تهيه آبغوره و گرد آن بهتر است از غوره عسگري استفاده كنيد. غوره‌هايي كه هسته درشتي دارد آبغوره را تلخ و گس مي‌كند.

فاخره بهبهانی -‌ گروه سلامت

 
پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:اول, :: 12:1 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه ۱۵۰ گروه رصدی در سرتاسر کشور امر استهلال ماه رمضان را انجام می‌دهند، امکان رویت هلال امروز را ناممکن دانست و «شنبه» را به عنوان روز اول ماه مبارک رمضان اعلام کرد.
 
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری صبح امروز در نشست رسانه‌ای به تشریح فعالیت‌های این ستاد در آستانه ماه مهمانی خدا پرداخت.

وی گفت: طبق روال معمول، بیست و نهم هر ماه قمری استهلال انجام می‌شود. بنابراین امروز (پنجشنبه 29 شوال) نیز استهلال انجام می‌گیرد اما طبق پیش‌بینی‌ها، هلال ماه مبارک رمضان در امروز قابل رؤیت نیست و فردا رؤیت می‌شود.

موحدنژاد افزود: هلال ماه رمضان امشب در هیچ یک از کشورهای اسلامی قابل رؤیت نیست اما در شب بعد (جمعه) منحنی‌های رؤیت‌پذیری کشورهای اسلامی از جمله ایران را نیز در بر‌می‌گیرد و از این‌رو، شنبه 31 تیرماه نخستین روز ماه مبارک رمضان است.

عضو شورای تقویم تأکید کرد: برای رفع تردیدها حتی هنگامی که رویت هلال امکان‌پذیر نیست، استهلال انجام می‌شود. اگر نتیجه خلاف چیزی باشد که در تقویم درج شده، قطعاً از طریق ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اعلام خواهد شد.

موحدنژاد در پاسخ به این پرسش که چرا معمولاً میان آغاز ماه مبارک رمضان در ایران و کشورهای همسایه یک روز اختلاف است، گفت: تا آنجایی که ما تحقیق کردیم بیشترین دلیل اختلاف، تکیه کشورهای همجوار به رصدگران کم‌تجربه است. در حالی که ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با گروه‌های آموزش دیده و باتجربه در ارتباط است و گزارش‌های آنان نیز مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرد تا چیزی به عنوان اشتباه یا «توهم در رؤیت» ملاک قرار نگیرد. اما متأسفانه در برخی کشورهای اسلامی این موضوع مورد دقت قرار نمی‌گیرد.

وی درباره یکی دیگر از دلایل اختلاف گفت: اختلاف در فتواها نیز یکی دیگر از دلایل اختلاف استهلال است، مثلاً برخی معتقدند رؤیت ماه در یک نقطه از کره خاکی نیز برای اثبات اول ماه کافی است. این موضوع اگرچه قابل قبول است اما مورد عمل نیست و معمولاً رؤیت در هر کشور ملاک آن کشور قرار می‌گیرد.

موجد نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه امر استهلال در کدام مناطق کشور با موفقیت‌ بیشتری همراه است، گفت: استهلال در جنوب ایران موقعیت مناسب‌تری دارد، زیرا هرچه به سمت جنوب برویم ارتفاع ما از افق بیشتر می‌شود و امکان رؤیت با چشم غیر مسلح نیز فراهم می‌شود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در پایان خاطرنشان کرد: هلال شوال نزدیک خط رؤیت است و رؤیت آن دشوارتر از رؤیت هلال ماه رمضان است.

پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:خطبه, :: 11:57 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
خطبه پیامبر(ص) در روز آخر شعبان

حجه السلام حاج آقا ابراهیم بهمنی می فرمایند:

،سلمان فارسى رحمه الله نقل می کند که پیامبر خدا(ص) فرمود: «خطبنا رسول الله صلى الله علیه و آله فى آخر یوم من شعبان، فقال یا ایها الناس قد اظلکم شهر عظیم مبارک، شهر فیه لیلة خیر من الف شهر، جعل الله صیامه فریضة و قیام لیله تطوعا، من تقرب فیه بنافلة من الخیر کان کمن ادى فریضة فیما سواه، و هو شهر الصبر، و الصبر ثوابه، الجنه، و شهر المواسات و شهر یزاد فى رزق المؤمن، و شهر اوله رحمة،و اوسطه مغفرة، و آخره عتق من النار، و هو للمؤمن غنم و للمنافق غرم‏» (1)
 
ماه رمضان براى مؤمن سود و براى منافق خسران است
 
حضرت سلمان فرمود: در روز آخر شعبان پیامبر(صلى الله علیه و آله) براى ما خطبه‏ اى در فضیلت ماه رمضان قرائت فرمود: و در خطاب خویش به ما فرمود: اى مردم براستى سایه افکنده بر سر شما ماه بزرگ مبارکى، ماهى که در او شبى است که از هزار ماه بهتر است، که خداوند روزه‏اش را فرض و واجب نموده، و به پا داشتن عبادات شبش را به طور استحباب مقرر فرموده است، کسى که تقرب بجوید به خداوند،به انجام نافله خیرى، مثل آن است که در غیر ماه رمضان فریضه‏اى انجام داده باشد، و این ماه ماه صبر است، و صبر هم اجر و ثوابش بهشت است.
 
و ماه روزه، ماه مواسات و برابرى است، و ماهى است، که رزق مؤمن در او زیاد مى‏گردد، و ماهى است که اولش رحمت و وسطش مغفرت و آمرزش، و آخرش آزادى از آتش جهنم است، و این ماه براى مؤمن بهره و منفعت است، و براى منافق خسارت و ضرر.
 
منبع: مستدرک الوسائل مرحوم نورى نقل از وقایع الایام، ص 436٫

با تشکر از حاج آقا ابراهیم  بهمنی روحانی محترم و معزز روستای خرق

پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:رمضان, :: 11:55 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، گفت:روزه داران برای رفع تشنگی از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند تغذیه کنند.

به گزارش مشرق، احمدرضا فرسار در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان در قالب توصیه‌های بهداشتی به مردم اظهار داشت: روزه های سال جاری که به دلیل گرما و طولانی بودن ساعات روز بسیار طولانی است که در این زمینه افراد در نوع تغذیه خود به خصوص در زمان سحر باید دقت بیشتری داشته باشند.

وی تصریح کرد: افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.

فرسار خاطرنشان کرد: روزه داران سعی کنند پس از سحر چای پر رنگ نخورند که باعث تشنگی می‌شود و روزه داران برای رفع تشنگی بهتر است

که از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند مصرف کنند.

پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:خودرو, :: 11:46 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

کد خبر: ۲۵۸۹۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۷
نيسان تيانا ژاپن (مونتاژي پارس خودرو) با كيفيت‌ترين و سايپا 131بی کیفیت ترین خودرو سواري داخلي در سال گذشته بود.

به گزارش ايسنا، جدول خلاصه ميانگين نمرات منفي خودروهاي سواري داخلي در سال گذشته بيانگر كسب عنوان با كيفيت‌ترين خودروي سواري كشور از سوي نيسان تياناست.

اين خودرو در سال گذشته با كسب 3.8 نمره منفي در رتبه نخست رده‌بندي كيفي خودروهاي سواري داخلي ايستاد. اين خودرو در مجموع در بخش‌هاي تزئينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

پس از اين خودرو نيومزدا 3 و مزدا 2 ژاپن (مونتاژي بهمن) به صورت مشترك با 15 نمره منفي در جايگاه دوم كيفي‌ترين خودرو سواري ايران ايستادند. نيومزدا 3 در بخش‌هاي تزئينات داخلي و خارجي، بدنه و رنگ و مزدا 2 نيز در بخش‌هاي بدنه و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

خودرو ژاپني نيسان ماكسيما (مونتاژي پارس خودرو) نيز با 17.3 نمره منفي رتبه سوم رده‌بندي را كسب كرد. اين خودرو در بخش‌هاي فنربندي، تعليق و فرمان، تجهيرات الكتريكي، تزيينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

اما رتبه چهارم رده‌بندي كيفي سال 1390 در اختيار گراند ويتاراي ژاپني (مونتاژي ايران خودرو) بوده است. اين خودرو داراي 20 نمره منفي و در بخش‌هاي فنربندي، تعليق و فرمان، تزيينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

مگان فرانسوي (مونتاژي پارس خودرو) نيز با 23.6 نمره منفي در رتبه پنجم رده‌بندي كيفي خودروهاي سواري در سال گذشته ايستاد. اين خودرو در بخش‌هاي موتور و انتقال قدرت، تجهيزات الكتريكي، تزئينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

تندر 90 پارس خودرو و ايران خودرو (محصول مشترك ايران و فرانسه) نيز با 24.5 نمره منفي به طور مشترك در رتبه ششم رده‌بندي ايستادند. تندر 90 پارس خودرو و ايران خودرو در تمام بخش‌هاي فنربندي، تعليق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهيزات الكتريكي، تزيينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه، نفوذ آب و رنگ داراي نمره منفي بوده‌اند.

رتبه هفتم رده‌بندي نيز در اختيار خودرو كره‌يي هيونداي‌ آوانته (مونتاژي راين) با 24.8 نمره منفي قرار دارد. اين خودرو در تمام بخش‌ها به جز نفوذ آب داراي نمره منفي بوده است. البته خط توليد اين خودرو در حال حاضر متوقف و به جاي آن ووليكس چيني سي30 مونتاژ مي‌شود.

اما پس از اين خودروها پژو 206 فرانسه (مونتاژي ايران خودرو) در رتبه هشتم جدول رده‌بندي كيفي خودروهاي سواري داخلي در سال گذشته ايستاد. اين خودرو با 25.1 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

پژو 206 اس.دي نيز در رتبه نهم رده‌بندي قرار گرفت. اين خودرو با 26 نمره منفي در تمام بخش‌ها به جزو نفوذ آب داراي نمره منفي بوده است.

رتبه دهم جدول رده‌بندي در اختيار محصول كره‌يي هيونداي ورنا (مونتاژي راين) با 43.3 نمره منفي بود. اين خودرو در تمام بخش‌ها به جزو موتور و انتقال قدرت و نفوذ آب داراي نمره منفي بوده است.

ريو كره‌ (مونتاژي سايپا) نيز در جايگاه يازدهم جدول رده‌بندي كيفي ايستاد. اين خودرو با 48.1 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است. توليد اين خودرو نيز از ابتداي امسال متوقف شده است.

ام.وي.ام چيني 530 (مونتاژي مديران خودرو) با 64.6 نمره منفي در جايگاه دوازدهم رده‌بندي قرار گرفت. اين خودرو در تمام بخش‌هاي فنربندي، تعليق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهيزات الكتريكي، تزيينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه، نفوذ آب و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

سمند (توليد ايران خودرو) در جايگاه سيزدهم رده‌بندي قرار گرفت و با 66.6 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

محصول فرانسوي پژو پارس خراسان (مونتاژي ايران خودرو) نيز با 66.9 نمره منفي در رتبه چهاردهم و پژو 405 خراسان با 70.3 نمره منفي در رتبه پانزدهم قرار گرفتند. اين خودروها در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده‌اند.

اما پژو 405 تهران (مونتاژي ايران خودرو) با 73.7 نمره منفي در رتبه شانزدهم رده‌بندي قرار گرفت. اين خودرو در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

تيبا (توليدي سايپا) نيز رتبه هفدهم را به خود اختصاص داد. تيبا با 81.8 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

ام.وي.ام چيني X33 (مونتاژي مديران خودرو) نيز رتبه هجدهم رده‌بندي را از آن خود كرد و با 84.3 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

همچنين ليفان 620 (مونتاژي كرمان خودرو) در رتبه نوزدهم رده‌بندي قرار گرفت. اين خودرو نيز با 71.1 نمره منفي در تمام بخش‌هاي فنربندي، تعليق و فرمان، موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهيزات الكتريكي، تزيينات داخلي و خارجي، صداهاي غير عادي، بدنه، نفوذ آب و رنگ داراي نمره منفي بوده است.

اما رتبه بيستم رده‌بندي در اختيار پژو پارس فرانسوي (مونتاژي ايران خودرو) قرار گرفت. اين خودرو با 102 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

ام.وي.ام چيني 110 نيز رتبه بيست و يكم را به خود اختصاص داد. اين خودرو با 104.2 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

ليفان 520i (مونتاژي كرمان خودرو) با 104.8 نمره منفي در رتبه بيست و دوم قرار گرفت. اين خودرو در تمام بخش‌ها به جز نفوذ آب داراي نمره منفي بوده است.

پس از اين خودروها چري چيني ويانا (مونتاژي سناباد خودرو توس) با 108.6 نمره منفي در رتبه بيست و سوم قرار گرفت و در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

در آمار شركت بازرسي و كيفيت استاندارد ايران از ليفان بدون كد و شماره نيز نام برده شده كه با 123.3 نمره منفي توانسته در سال گذشته رتبه بيست و چهارم جدول رده‌بندي كيفي خودروهاي داخلي را به خود اختصاص دهد. اين خودرو در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است. البته معلوم نيست اين ليفان كدام محصول شركت كرمان خودرو است، زيرا اين شركت تنها دو مدل 520 و 620 را توليد كرده است.

محصولات كره‌يي سايپا 131 و سايپا 132 (مونتاژي سايپا) نيز با 121 و 126.4 نمره منفي به ترتيب رتبه‌هاي بيست و پنجم و بيست و ششم رده‌بندي را به خود اختصاص دادند. اين خودروها در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بودند.

اما پژو روآ (مونتاژي ايران خودرو) سال نيز در رتبه بيست و هفتم رده‌بندي قرار گرفت. اين خودرو با 129.6 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

توليد اين خودرو نيز از سال گذشته متوقف شده است.

سايپا 132 كاشان با 128.3 نمره منفي در رتبه بيست و هشتم رده‌بندي قرار گرفت و در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

اما جايگاه بيست و نهم و آخر رده‌بندي كيفي خودروهاي داخلي نيز در اختيار سايپا 131 پارس خودرو قرار دارد كه با 128.4 نمره منفي در تمام بخش‌ها داراي نمره منفي بوده است.

بررسي وضعيت كيفي خودروهاي سواري داخلي در سال گذشته نشان دهنده رشد 13.8 درصدي كيفيت آن‌ها نسبت به سال 1389 است.

لازم به ذكر است كه كيفيت خودروها در ايران ارتباط مستقيمي با قيمت آنها دارد.
پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:استخدام, :: 11:42 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
شهرکرد / مديرکل توسعه منابع انساني وزارت کشور؛
تا پایان امسال 30هزار فارغ التحصیل دانشگاهی در دستگاه های اجرایی استخدام می شوند.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:

مديرکل توسعه منابع انساني وزارت کشور در سفر به شهرکرد گفت : بر اساس دستور العمل معاون توسعه منابع انساني ، استانداری ها جذب و ساماندهي نيروهاي جديد را بر اساس تخصص و تعهد افراد انجام می دهند..
ناوندي با اشاره به اولويت دارندگان مدارک تحصيلي کارشناسي و بالاتر در آزمونهاي استخدامي افزود : بر اساس اعلام نياز دستگاهها مختلف در استانها مجوز تامين نيرو ابلاغ و پس از گزينش هاي علمي افراد برتر استخدام مي شوند .
وي همچنين بکار گيري فرمانداران و بخشداران ، خارج از چارت سازماني وزارت کشور را مجاز دانست و گفت : هر وزارتخانه موظف به تامين نيروي خود از درون سازمان است ، اما درصورت نياز به تخصص افرادي خارج از سازمان ، تا 15 درصد نيروي خود را به صورت مامور مي توانند از وزارتخانه هاي ديگر تامين کنند ./س

 
پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:خرم دل, :: 11:37 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

یادی از آقا مهدی خرم دل 

مدیر محترم وبلاگ آوای خرق

که برای خرق وبلاگ زیبایی ایجاد کرد و به معرفی خرق به مردم جهان پرداخت

چند روزی است از او بی خبرم

یادش گرامی باد

 

آخرین كلمات برخی افراد به نقل از عزرائیل !!

آخرین کلمات یک برقکار : خوب حالا روشنش کن…

آخرین کلمات یک ملوان زیردریایی : من عادت ندارم با پنجرهء بسته بخوابم…

آخرین کلمات یک متخصص خنثی بمب : این سیم آخری رو که قطع کنم تمومه…

آخرین کلمات یک نارنجک‌انداز : گفتی تا چند بشمرم؟

آخرین کلمات یک جهانگرد در آمازون : این نوع مار رو میشناسم، سمی نیست…

آخرین کلمات یک پلیس : شیش بار شلیک کرده، دیگه گلوله نداره…

آخرین کلمات یک چترباز : پس چترم کو؟

آخرین کلمات یک خبرنگار : بله، سیل داره به طرفمون میاد…

آخرین کلمات یک خلبان : ببینم چرخها باز شدند یا نه؟

آخرین کلمات یک داور فوتبال : نخیر آفساید نبود!

آخرین کلمات یک دربان : مگه از روی نعش من رد بشی…

آخرین کلمات یک دوچرخه‌سوار : نخیر حق تقدم با منه!

آخرین کلمات یک دیوانه : من یه پرنده‌ام!

آخرین کلمات یک سرنشین اتوموبیل : برو سمت راست راه بازه…

آخرین کلمات یک شکارچی : مامانت کجاست کوچولو؟.

آخرین کلمات یک غواص : نه این طرفها کوسه وجود نداره…

آخرین کلمات یک فضانورد : برای یک ربع دیگه هوا دارم…

آخرین کلمات یک قصاب : اون چاقو بزرگه رو بنداز ببینم…

آخرین کلمات یک قهرمان : کمک نمیخوام، همه‌اش سه نفرند…

آخرین کلمات یک قهرمان اتوموبیلرانی : مکانیک یادش رفته ترمز رو درست کنه!

آخرین کلمات یک کارآگاه خصوصی : قضیه روشنه، قاتل شما هستید!

آخرین کلمات یک کامپیوتر : هارددیسک پاک شده است…

آخرین کلمات یک کوهنورد : سر طناب رو محکم بگیری ها…

آخرین کلمات یک گروگان : من که میدونم تو عرضهء شلیک کردن نداری…

آخرین کلمات یک گیتاریست : یه خرده ولوم بده…

آخرین کلمات یک انسان عصر حجر : فکر میکنی توی این غار چیه؟

آخرین کلمات یک مادر : بالأخره سی‌دی‌هات رو مرتب کردم…

آخرین کلمات یک متخصص آزمایشگاه : این آزمایش کاملاً بیخطره…

آخرین کلمات یک متخصص کامپیوتر : معلومه که ازش بک‌آپ گرفتم!

آخرین کلمات یک معلم رانندگی : نگه دار! چراغ قرمزه!

آخرین کلمات یک ملوان : من چه میدونستم که باید شنا بلد باشم؟

آخرین کلمات یک بندباز : نمیدونم چرا چشمام سیاهی میره…

آخرین کلمات یک پزشک : راستش تشخیص اولیه‌ام صحیح نبود.بیماریتون لاعلاجه…

آخرین کلمات یک بیمار : مطمئنید که این آمپول بی خطره؟

آخرین کلمات یک پیشخدمت رستوران : باب میلتون بود؟

آخرین کلمات یک جلاد : ای بابا، باز تیغهء گیوتین گیر کرد…

آخرین کلمات یک خون‌آشام : نه بابا خورشید یه ساعت دیگه طلوع میکنه!

چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:مهربان, :: 9:14 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

مهربان باش

مردم اغلب بی انصاف، بی منطق و خود محورند، ولی آنان را ببخش.
اگر مهربان باشی تو را به داشتن انگیزه های پنهان متهم می کنند، ولی مهربان باش.
اگر موفق باشی دوستان دروغین و دشمنان حقیقی خواهی یافت، ولی موفق باش.
اگر شریف و درستکار باشی فریبت می دهند، ولی شریف و درستکار باش.
آنچه را در طول سالیان سال بنا نهاده ای شاید یک شبه ویران کنند، ولی سازنده باش.
اگر به شادمانی و آرامش دست یابی حسادت می کنند، ولی شادمان باش.
نیکی های درونت را فراموش می کنند، ولی نیکوکار باش.
بهترین های خود را به دنیا ببخش حتی اگر هیچ گاه کافی نباشد.

و در نهایت می بینی هر آنچه هست همواره میان "تو و خداوند" است نه میان تو و مردم.

دکتر علی شریعتی

چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:, :: 8:49 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

جوانان عزیز خرقی درس بخوانید تا هم خودتان  پیشرفت کنید و هم خرق را آباد کنید به این مرد بنگرید ,او سعی کرده است و موفق شده است ,شما هم در راه اعتلای  کشور و خرق عزیز تلاش کنید.تا در سال 1404 خرق

پیشرفته ای داشته باشیم.آیا شما در قسمت نظرات می توانی پیش بینی کنید که در سال 1404 خرق به چه پیشرفت هایی نایل خواهد آمد, می توانید با روحانی روستا ,دهیار روستا ,شورای روستا و صاحب نظران روستا هم مشورت کنید. و نظر بدهید.

من خودم آینده خوبی را برای خرق می بینم ,از نظر سطح علمی پیشرفته خواهد شد. از نظر سطح کشاورزی و دامی رشد قابل توجهی خواهد داشت از نظر جاده ای وضعیت بسیار خوبی خواهد داشت وووو.....

موفقیت نامحدود 2 ( استاد حلت )

دسته نرم افزار کاربردی زیردسته روانشناسی و متافیزیک


مجموعه ارزشمند از سمینارهای جدید استاد موفقیت در ایران

این مجموعه گرانبها شامل سمینارهای زیر می باشد :

زنان و نوسی مردان مریخی( استاد حلت )
سمینار توانگران اینگونه می اندیشند( دکتر حلت)
سمینار ارتباط موثر با فرزندان ( دکتر حلت )
سمینار بزرگ دیدار با سرنوشت 2 (برنامه ریزی)
سمینار تولدی دوباره ( استاد حلت )
سمینار زندگی آرام ( دکتر حلت )
سمینار مراقبه و کاهش استرس ( استاد حلت )

زندگی نامه استاد احمد حلت :

احمد حلت در 17 بهمن 1341 در یكی از مناطق مركزی شهر تهران به دنیا آمد. در رشته ریاضی و فیزیك فارغ التحصیل و جهت تحصیل در علوم روان شناسی وارد دانشگاه شد. پس ا ز آن در دانشگاه علامه طباطبایی رشته علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری را به پایان برد. سپس موفق شد در اردیبهشت ماه 1384/ می 2006 مدرك دكترای روان‌شناسی بالینی خود دریافت كند.

او در سال 1368 برای اولین بار و به صورت رسمی به آموزش تكنیك‌های موفقیت در كنار آموزش تندخوانی پرداخت. ایشان نام خود را به عنوان اولین ایرانی آموزش دهنده راهكارهای موفقیت در ایران و خاورمیانه ثبت نمود، و تاكنون بیش از دو میلیون نفر تحت آموزش مستقیم تكنیك‌های موفقیت در كشور قرار گرفته‌اند. حلت در سال 1377 به انتشار مجله موفقیت پرداخت. مدیر مسوول و صاحب امتیاز ماهنامه موفقیت اینك رهبری تیم موفقیت ایران را عهده‌دار است.
در اغلب شهرها و دانشگاه‌های مهم كشور به ارائه سمینارهایی تحت عناوین مختلفی كه در ادامه آمده، اقدام نمود. حلت همواره در فكر نوآوری و خلاقیت بوده و موسسه فرهنگی همه راز موفقیت نیز از جمله موسسات تحت سرپرستی ایشان با هدف گسترش فرهنگ مثبت‌نگری و موفقیت است. استاد حلت طرح جهانی دهكده موفقیت را در فروردین ماه 1380 به مردم خوب كشورمان هدیه داد. او معتقد است روزی دهكده جهانی موفقیت به بزرگترین مركز تحقیقاتی جهان تبدیل خواهد شد و البته این حق مسلم ایرانیان است.
استاد حلت بیش از 200 برنامه در شبكه جهانی جام جم ارائه نمود و در این برنامه‌ها به ایرانیان ساكن كشورهای مختلف جهان رازهای كسب موفقیت و شادابی در زندگی را آموزش داد. او محبوبیت چشمگیری در این برنامه‌ها پیدا كرد. تا جایی كه به عنوان كارشناس منتخب شبكه جهانی جام جم انتخاب شد. هدف اصلی استاد ترویج و اشاعه فرهنگ مثبت‌نگری در جامعه است. او معتقد است به راز بزرگ موفقیت و قدرت دست یافته كه مصداق آیه و اما بنعمت ربك فحدث آن را با خلوص نیت در اختیار هم میهنان عزیزش قرار می‌دهد.

 

چهار شنبه 21 تير 1391برچسب:تلاش, :: 8:25 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

 

در این فکر بودم که سرمایه‌ام را افزایش بدهم تا بتوانم کاری بکنم. می‌خواستم یک کارگاه فرشبافی راه بیندازم. سراغ پسرعموی پدرم رفتم و از او ۲۰ هزار تومان قرض کردم و ۶۰ هزار تومان هم از بانک وام گرفتم. سرمایه‌ام شد ۱۰۰ هزار تومان یعنی به اندازه یک تراول صد تومانی امروزی.
 پارسینه: من احد عظیم‌زاده هستم. در ۱۰ آذر ۱۳۳۶ در ده اسفنجان در شهرستان اسکو متولد شدم. هفت ساله بودم که پدرم را از دست دادم و یتیم شدم.

امکانات مالیمان اجازه نمی‌داد به مدرسه بروم و فقط پس از رفتن به کلاس اول مجبور شدم پشت دار قالی بنشینم و قالیبافی کنم. تا ۱۳ سالگی روز‌ها قالی می‌بافتم و شب‌ها درس می‌خواندم. چاره‌ای نبود، وسع مالی ما جز این اجازه نمی‌داد.

 

 

خاک خوردم و زحمت بسیار کشیدم. در سال ۲بار بیشتر نمی‌توانستیم برنج بخوریم. یک بار روز ۲۱ ماه رمضان و بار دوم شب چهارشنبه‌سوری. آرزو داشتم یا خلبان شوم یا پولدار و برای رسیدن به این آرزو‌ها بسیار زحمت کشیدم.
 


کارم را با به دوش کشیدن پشتی و قالی‌های کوچک و بردن آن از اسفنجان یا اسکو برای فروش آغاز کردم. در آغاز کار از هرکدام از آن‌ها یک یا دو تومان (نه هزار یا ۲هزار تومان) سود می‌کردم. پنج سال اینچنین سخت کار کردم. بسیار دشوار بود. اما پشتکار و اعتقاد به هدف با توکل به خدا تحمل سختی‌ها را آسان می‌کرد. در ۱۸ سالگی توانستم ۲۰ هزار تومان پس‌انداز کنم، اما فشار‌ها همچنان ادامه داشت تا این‌که مجبور به ترک تحصیل شدم.

غصه یتیمی چون باری سنگین به دوشم بود. (بغض می‌کند) یتیم هیچ‌کس را ندارد. کارمند، کارگر، بانکی، کاسب و هرکس دیگری شب که به خانه‌اش می‌رود دستی به سر و روی بچه‌اش می‌کشد. اما یتیم این محبت بزرگ را ندارد. شب‌ها، شب‌های جمعه پا‌هایش را در بغل می‌گیرد و به انتظار می‌نشیند. در انتظار آن کس که دستی به سرش بکشد...

در این فکر بودم که سرمایه‌ام را افزایش بدهم تا بتوانم کاری بکنم. می‌خواستم یک کارگاه فرشبافی راه بیندازم. سراغ پسرعموی پدرم رفتم و از او ۲۰ هزار تومان قرض کردم و ۶۰ هزار تومان هم از بانک وام گرفتم. سرمایه‌ام شد ۱۰۰ هزار تومان یعنی به اندازه یک تراول صد تومانی امروزی.
وقتی این پول دستم آمد تازه به فکر افتادم که چه بکنم.

چه ایده جدیدی داشته باشم؟ ماه‌ها فکر کردم. آن روز‌ها چون انقلاب پیروز شده بود تا ۲ سال به هیچ ایرانی پاسپورت نمی‌دادند. در این مدت فکر کردم و فکر کردم تا به این نتیجه رسیدم که با صادرات کارم را شروع کنم.

 اما هیچ اطلاعاتی نداشتم. شنیده بودم آلمان مرکز تجارت فرش است. ویزا گرفتم و به هامبورگ رفتم و در یک مسافرخانه یا پانسیون مستقر شدم. به سالن‌ها و انبارهای فرش آنجا سرزدم و با سلیقه‌ها آشنا شدم. آنجا به من گفتند ثروتمندان برای خرید فرش به سوئیس می‌روند. ویزای ۱۵ روزه سوئیس گرفتم و به ژنو رفتم.

زبان هم نمی‌دانستم. در یک هتل با تاجری آشنا شدم و او ایده اصلی را به من داد: فرش گرد بباف. در آن دوران در ایران فرش گرد بافته نمی‌شد و کیفیت تولید فرش و رنگ‌بندی‌ها هم مناسب نبود. چای و قهوه‌ام را خوردم و‌‌ همان روز به ایران برگشتم.

به ده خودمان آمدم و ساختمانی اجاره کردم. دستگاه خریدم، با ۱۰ درصد نقد و بقیه اقساط. ابریشم هم قسطی خریدم. انسان باید ریسک‌پذیر باشد و من هم ریسک کردم. با دست خالی و از هیچ.

شروع به بافتن فرش گرد کردم و چند نمونه که بیرون آمد سر و کله تاجران آلمانی پیدا شد و آنان به اسفنجان آمدند. باور می‌کنید یا نه؟ در اولین معامله ۶. ۵ میلیون تومان نقد پرداختند و شش میلیون تومان هم چک دادند! آن شب از شدت هیجان نخوابیدم. احساس آن شب را خوب به خاطر دارم. سرمایه ۱۰۰ هزار تومانی من که ۸۰ هزار تومانش قرض بود در کارخانه اجاره‌ای اینچنین سودی نصیب من کرده بود، در اولین قدم...

 کسب و کارم رونق گرفت و صادراتم را به آلمان، ایتالیا، سوئیس، انگلیس، بلژیک و دیگر کشور‌ها آغاز کردم. بسیار سفر کردم و ایده‌های جدید دادم. از موزه‌های فرش کشور‌ها بازدید می‌کردم و از طرح‌ها اقتباس یا از آن‌ها عکس می‌گرفتم و با الهام از آن‌ها و تلفیق طرح‌ها، ایده‌های نو بیرون می‌دادم. در این مدت سلیقه مشتریان را شناختم.

اصول کار خودم را پیدا کردم. من شریک ندارم. هیچ‌گاه نداشته‌ام و نخواهم داشت. اگر شریک خوب بود، خدا برای خودش شریک می‌گذاشت.

اصل دیگر من احترام به مشتری است، هر که می‌خواهد باشد. پیش مشتری مثل سربازی که جلوی تیمسار خبردار می‌ایستد، با احترام می‌ایستم. اتکای خودم اول به خدا و دوم به ایده و تفکر و پشتکار و ریسک‌پذیری خودم است. بسیار ریسک می‌کنم، بسیار.

کمی بعد در بازدید از هتل‌های معروف جهان تصمیم گرفتم وارد کار ساخت بزرگ‌ترین پروژه هتل کشور شوم. تاکنون ۱۸۰ میلیارد تومان در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌ام. تمام مصالح این پروژه خارجی و بهترین است.

سنگ برزیل، شیشه بلژیک، دستگیره در انگلیس و تاسیسات آلمانی است. کابین چهار آسانسور نیز از طلای ۱۸ عیار است. این هتل ۳۴۰ واحد مسکونی در ۲۵ طبقه، هفت طبقه سالن ورزشی، ۳۴ طبقه هتل، ۷ رستوران روی دریاچه، ۱۰ هزار متر شهر آبی، ۷۰ هزار متر زمین آمفی‌تئا‌تر، ۹۰ هزار متر زمین گلف و ۲ باند هلیکوپ‌تر دارد. فقط قرارداد نور‌پردازی این پروژه با فرانسوی‌ها ۹ میلیون دلار (۹ میلیارد تومان) ‌ است. این پروژه آبروی کشور است و من با افتخار روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ام. من ایران را دوست دارم. بروید بگردید حتی یک دلار و ریال در خارج کشور ندارم و سرمایه‌گذاری یا ذخیره نکرده‌ام....

می‌پرسید چه احساسی نسبت به پول دارم؟ پول دیگر مرا ارضا نمی‌کند. هدف من کارآفرینی است. تنها در پروژه آن هتل ۶۰۰ نفر به طور مستقیم کار می‌کنند.

من ۲ بار برنده تندیس الماس بزرگ‌ترین بیزینس‌من جهان شدم و بزرگ‌ترین صادرکننده فرش کشور هستم. اما می‌دانید بزرگ‌ترین افتخار من چیست؟

یتیم‌نوازی. افتخار می‌کنم ۲ سال خیر نمونه کشور شدم. افتخار می‌کنم جزو ۱۰۰ کارآفرین بر‌تر کشور هستم. دوست دارم اشتغالزایی کنم. دوست دارم سفره مرتضی علی باز کنم، معتقدم خدا من را وسیله قرار داده است. هم‌اکنون ۱۰۷۰ بچه یتیم را زیر پوشش دارم و با خودم پیمان بستم تا عمر دارم هر سال ۱۰۰ بچه به آن‌ها اضافه کنم.

وصیت کرده‌ام وقتی مردم تا ۱۰ سال بعد از عمرم هر سال ۱۰۰ بچه یتیم اضافه شود و مخارج همه یتیم‌ها را از محل ارثم بپردازند. بعد از ۱۰ سال هم اگر بازماندگانم لیاقت داشتند، راه من را ادامه می‌دهند. سفره که می‌اندازیم برای یتیم‌ها و می‌آیند و غذا می‌خورند، کیف می‌کنم. گریه می‌کنم و حال می‌کنم.

در یک مراسمی بچه‌ها دورم جمع شده بودند و هر کس چیزی می‌خواست. در این میان دختربچه‌ای به من نزدیک شد و به جای آنکه چیزی بخواهد، فقط خواست دستم را ببوسد. مهرش بدجور به دلم نشست. خواستم فردا بیایند دفترم. آن دختر الان دخترخوانده من است.

 روی پایم نشست و بابایی صدایم کرد. من به هر دخترم ۵۰ میلیون تومان جهاز دادم و مقرر کردم به این یکی ۱۰۰ میلیون تومان جهاز بدهند. این دست خداست که مهر این دختر را به دل من انداخت.

یتیمی سخت است. بهترین ساعات عمر من زمانی است که در خدمت یتیمان هستم.

پول را برای چه می‌خواهیم؟ خدا به ما داده و ما هم باید به بقیه بدهیم.

ما وسیله هستیم. باید بخشید و بی‌منت و زیاد بخشید. این توصیه من به همکارانم است. من از زیر صفر شروع کردم. توصیه من به جوانان این است که منطقی فکر کنند. این گونه نبوده که شب بخوابم، صبح پولدار شوم. خاک خوردم و رنج کشیدم و آثار این رنج هنوز در من هست. امیدشان به خدا و فکر و بازوی خودشان باشد. درستکار باشند و تلاش و تلاش و تلاش کنند. این فرمول من است...
یک شنبه 4 تير 1391برچسب:کشتی, :: 8:20 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

ولادت امام حسین(ع)-1
امام حسین(ع) از منظر رسول الله(ص)
خبرگزاری مهر ـ گروه دین و اندیشه: حضرت رسول(ص) به مناسبت های مختلف در سخنانی همه مردم را به مقام و جایگاه اهل بیت(ع) خصوصا امام حسن(ع) و امام حسین(ع) آشنا می کردند و از مردم خواستند که آنها را حفظ کنند.
در قلب پیامبر(ص)
عمران بن حصین می گوید: روزی پیامبر اکرم(ص) به من فرمودند: «ای عمران! هرچیزی در دل جایگاهی دارد، اما هیچ چیز همانند این دو جوان (امام حسن و امام حسین) در قلب من از منزلت برتر و بیشتری برخوردار نیست.»
عمران می گوید: عرض کردم یا رسول الله(ص) چه چیزی موجب شده که این همه آن دو بزرگوار را دوست می دارید؟ حضرت فرمودند: «ای عمران آنچه بر تو پوشیده بسیار بیشتر از آنی است که به آن اطلاع پیدا کرده ای، خداوند متعال به من دستور داده که این دو را دوست داشته باشم.»
 
عروة الوثقی الهی
امام محمد باقر(ع) از رسول خدا(ص) نقل می کنند که آن حضرت فرمودند: «هر کس بخواهد به عروة الوثقی ـ که خداوند متعال در قرآن فرموده است که هرگز گسسته نمی شود ـ چنگ بزند باید علی(ع)، فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را دوست بدارد؛ زیرا خداوند متعال در عرش عظمت و جلال خود آنها را دوست می دارد.»
 
مشعل هدایت و کشتی نجات
نقل شده است که روزی پیامبر اکرم(ص) به امام حسین(ع) که از در وارد شدند، فرمودند: «خوش آمدی ای زینت آسمان ها و زمین!» یکی از حاضران به نام ابی بن کعب [با تعجب] عرض کرد. یا رسول الله(ص)، آیا جز شما کسی دیگر هم زینت آسمان ها و زمین محسوب می شود؟ رسول خدا(ص) فرمودند: «ای ابی بن کعب، سوگند به آن که مرا به حق به پیامبری مبعوث کرد، همانا حسین بن علی(ع) در آسمان ها از روی زمین بیشتر شناخته شده است. نام او در عرش الهی این گونه نوشته شده است: اِنّ الحُسینَ مِصباحُ الهُدی و سفینةُ النّجاة؛ همانا حسین مشعل هدایت و کشتی نجات است.»
 
 
یک شنبه 4 تير 1391برچسب:حاجی, :: 7:39 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

             حجه السلام محمد ابراهيم  بهمني

از روحانيون معزز خرق مي فرمايند : به استقبل حاجيان برويد و با آنها مصافحه كنيد ،چون اسلام تاكيد زيادي بر اين امر دارد . حاج آقا بهمني در همين خصوص به ذكر حديثي از امام صادق عليه السلام به شرح ذيل  پرداخت ،

عن ابى عبد الله عليه السلام: من لقى حاجا فصافحه كان كمن استلم الحجر.

امام صادق -عليه السلام- فرمود: هر كس با حاجى ديدار كند و با او مصافحه نمايد گويا بر حجر الاسود دست كشيده است.

بحار الانوار/ ج 96/ 384

یک شنبه 4 تير 1391برچسب:ورودی آب, :: 7:38 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

'علیرضا عامری' روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: از این میزان آب ورودی به مخازن سدهای استان در سال جاری حدود 42 میلیون مترمكعب برای مصارف كشاورزی و فعالیت های صنعتی خارج شده است.

وی میزان ذخیره آب در چهار سد فعال خراسان شمالی در سال جاری را 145 میلیون متر مكعب اعلام كرد كه این میزان در سال قبل 103 میلیون مترمكعب بوده است.

وی اضافه كرد: براساس گزارش ایستگاه های باران سنجی شركت آب منطقه ای خراسان شمالی، در سال آبی جاری ، میزان بارش در استان 27 درصد نسبت به مشابه پارسال افزایش داشته است.

عامری افزود: در سال آبی جاری 287 میلیمتر باران در این استان بارید، كه میزان بارش باران در مدت مشابه سال قبل 228 میلیمتر بود.

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:توت سفید, :: 13:49 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

خواص توت سفيد

توت سفيد سرشار از املاح معدني ،تانن ، مواد چربي و ويتامين هاي A و C ميباشد.

اين ميوه به طرز عجيبي وزن را كاهش مي دهد.

قند توت باعث چاقی نمی‌شود.

قند موجود در توت سفيدبراي كساني كه مبتلا به مرض قند ميباشند ضرر ندارد و معمولا به جاي قند سفيد مصنوعي ، چاي را با توت خشك ميخورند .

قند فروكتوز آن باعث برطرف شدن گرسنگي مي شود و فيبر آن سوخت كالريهاي بدن را تسريع مي دهد.

میوه توت چه خشک و چه تازه خشکی دماغ را برطرف می‌کند و از دوستان کبد و طحال است.

جوشانده پوست ریشه و برگ توت ادرار را زیاد می‌کند.

جوشانده‏ً پوست خشك شاخه هاي جوان و تازه درخت توت براي لينت(نرم)  مزاج مفيد است .

شیره برگهای آن به عنوان تب‌بر و التیام دهنده زخم در گذشته استفاده می‌شد.

عصاره برگ توت ضد سم قوی است.

اگر برگ تميز درخت توت سفيد را بكوبيد، شيره اي از آن به دست مي آيد كه التيام و جوش خوردن زخم ها را سرعت مي دهد.

 

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:تفاهم نامه, :: 13:48 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

تفاهم‌نامه واگذاري خدمات وزارت جهاد كشاورزي به دفاتر پيشخوان خدمات دولت امضا شد در اجراي آيين‌نامه ايجاد و بهره‌برداري از دفاتر پيشخوان دولت و بخش عمومي غيردولتي ابلاغي از سوي رئيس جمهوري اسلامي ايران به شماره 61116 / 42401 مورخ 18/3/1389 طي تفاهم‌نامه اي ‌مابين وزارت جهاد كشاورزي به عنوان دستگاه خدمات دهنده و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور توافق گرديد كه بخشي از خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي از طريق دفاتر پيشخوان و بانظارت كارگروه هاي استاني به مردم ارائه گردد.

اين تفاهم نامه را سيد علي صدرالسادات معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد كشاورزي به نمايندگي از دستگاه خدمت دهنده و احمد بزرگيان معاون نو سازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت وسرمايه انساني رييس‌جمهور به عنوان رييس كارگروه تخصصي كارگروه راهبري دفاتر پيشخوان امضا كردند.

مطابق اين تفاهم نامه و در راستاي تسهيل در ارائه خدمات تخصصي وزارت جهاد كشاورزي به بهره برداران بخش كشاورزي مقرر گرديد كه با رعايت مفاد آئين نامه و با هماهنگي كارگروه هاي استاني، شركت هاي مشاوره اي خدمات فني و مهندسي و شركت هاي تعاوني هاي روستايي مستقر در روستاها به شرط احراز شرايط لازم، مجوز تاسيس دفتر پيشخوان روستايي دريافت نمايند.

بر اساس اين تفاهم نامه و مصوبات جلسه مورخ 26 ارديبهشت 91كارگروه  دفاتر پيشخوان در فاز اول از اجراي اين تفاهم نامه، بيش از 90 خدمت شامل خدمات مرتبط با نظام گلخانه اي و همچنين خدمات مرتبط با ماده 5 قانون نظام دامپروري كشور از طريق دفاتر پيشخوان روستايي و شهري قابل ارائه خواهد بود.

واگذاري فاز اول خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي به دفاتر پيشخوان، پس از تعيين تعرفه ها و كارمزدهاي مربوطه و ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه هاي لازم به سازمان جهاد كشاورزي استان ها و كارگروه هاي استاني اجرايي خواهد شد. فهرست نهايي شركت هاي مشاوره اي خدمات فني و مهندسي با هماهنگي سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي و فهرست شركت هاي تعاوني روستايي نيز با هماهنگي سازمان مركزي تعاون روستايي تهيه و براي دريافت مجوز تاسيس دفتر پيشخوان ارائه مي گردد.

همچنين دفاتر پيشخوان شهري و روستايي موجود هم جهت ارائه خدمات اين وزارتخانه به مردم بايست شرايط اختصاصي تعيين شده توسط وزارت جهاد كشاورزي را دارا باشند. شرط اصلي ارائه خدمات قابل ارائه وزارت جهاد كشاورزي در دفاتر پيشخوان شهري و روستايي موجود، حضور و نظارت مستمر يك نفر مهندس كشاورزي عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي است. 
اين تفاهم نامه همه خدمات مربوط به وزارت جهاد كشاورزي اعم از ستاد مركزي، سازمان هاي تابعه و وابسته و موسسات و شركت ها را در برمي گيرد و معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهور از انعقاد تفاهم نامه جداگانه با سازمان هاي تابعه و وابسته و موسسات و شركت هاي وزارت جهاد كشاورزي خودداري مي نمايد.

                                

شنبه 6 خرداد 1391برچسب:دریا, :: 13:30 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

مردم خون گرم و صبور خرق  منتظرند تا آب دریای مازندران به روستای آنها برسد و بتوانند از دریاچه روستا به ماهی گیری بپردازند و رزق و روزی خود را نیز ، علاوه بر کشاورزی ، از این راه تامین کنند . آیا آن روز نزدیک است تا قایق به گل نشستهء خرقی ها در دریایی از آب شناور گردد.

به امید آن روز

 

 

S A L I J O O N

یک شنبه 17 ارديبهشت 1391برچسب:سراج, :: 8:1 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

بَخشي( او که تار،دوتارويا تنبور مينوازد


و به همراه آن اواز محلي ميخواند)

 

 

بَخشي وَختي، دو تارِ ه نِه وِرَندَه.

اوت ايستِندَه،  سازِنِه قِزدِرَندَه.

يادِمَه گَليَه،  شيرين گيلماغ لَرِنگ.

آخِر چارشَنبِه،  اوت دَن سِچِّرَندَه.

Bakhshi vakhdi dotarene veranda.

Ot eistenda sazene ghezderanda.

Yadema galya shirin gilmajhlareng.

Akher charshnbe ot dan secheranda.

 ترجمه : وقتي‌که بخشي دو تارش را مينوازد.

و سازش را روي آتش گرم ميکند.

به ياد مي‌آورم خنده هاي شيرينت را.

 وقتي‌که در چهار شنبه سوري از روي آتش مي‌پري.

سراج


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 12 صفحه بعد
پيوندها
  • کرم موبر دائمی ویت
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خرق1404 و آدرس khrgh1404.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.